Jongen (15) bijna neergeschoten door politie om nepwapen Kruisplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten hebben maandagavond 11 juli opnieuw hun vuurwapen getrokken om een 15-jarige jongen met een nepvuurwapen aan te houden. Dit weekend brachten zes jongens zichzelf ook al in levensgevaar toen zij met een imitatiewapen speelden en de instructies van agenten niet opvolgden.

De agenten reageerden aan het einde van de middag op een melding van een reiziger in de trein van Venlo naar Rotterdam. Deze had in de trein twee jongens met een pistool gezien en belde de politie. Op station Rotterdam Centraal aangekomen verlieten de twee de trein en begaven zich richting het centrum van de stad. Op basis van het doorgegeven signalement wisten gewaarschuwde agenten de jongens te vinden.

- Advertisement -

Bijna neergeschoten
Op het Kruisplein zagen de jongens de agenten en zetten het direct op een lopen. Een van hen vluchtte een straat in en verschool zich daar achter een auto. In de veronderstelling dat ze met een echt pistool te maken hadden, trokken de agenten hun vuurwapen. Toen de jongen opnieuw vluchtte, wilden de agenten hem neerschieten. Vanwege het winkelend publiek en het gevaar onschuldige mensen te raken, zagen de agenten hier op het laatste moment van af. De jongen wist tussen het winkelend publiek weg te komen, maar kon korte tijd later op de Korte Lijnbaan alsnog worden aangehouden. Bij de jongen, afkomstig uit Venlo, troffen de agenten een imitatievuurwapen aan. De andere jongen wist te ontkomen. De ouders van de aangehouden jongen zijn in kennis gesteld, waarna de jongen is heengezonden.

Levensgevaarlijk
Het is niet voor het eerst dat jongeren zichzelf in gevaar brengen door met een imitatiewapen rond te lopen. Dit weekend losten agenten nog een waarschuwingsschot toen zes jongeren met een balletjespistool de instructies van de agenten niet opvolgden.
De wapens zijn door Europese regelgeving legaal, maar het is verboden er in het openbaar mee rond te lopen. De wapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden en als mensen zich bedreigd voelen, grijpt de politie in. Als een verdachte dan de instructies van een agent niet opvolgt, kan dit ertoe leiden dat de agent zijn vuurwapen gebruikt en gericht schiet.

Bron: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Man (33) gewond na steekpartij in supermarkt, fietsendief gaat ervandoor met politiefiets Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Rotterdam - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam neergestoken en...

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...