Agenten flink gehinderd door uitgaanspubliek tijdens incidenten in Rotterdam Centrum

Date:

Share post:

Rotterdam – Agenten hadden het in de nacht van vrijdag op zaterdag druk in de Rotterdamse binnenstad. Alsof het al niet druk genoeg was hinderde omstanders de hulpverlening.

Van ingeslagen autoruiten via openbare dronkenschap tot geluidsoverlast. Agenten in de Rotterdamse binnenstad hadden aardig wat incidenten af te handelen. Tijd en capaciteit ging helaas ook op aan uitgaanspubliek dat hen keer op keer hinderde.

In de Witte de Withstraat werd rond 03.30 uur bij een ruzie een jongen in zijn arm gestoken. Hij liep er een slagaderlijke bloeding door op. De groep verklaarde agenten dat een getinte man discriminerende opmerkingen maakte aan het adres van de groep. Vooral degenen met een Hindoestaans uiterlijk. Hij gooide vervolgens een steen naar hen en raakte daarbij een auto en fiets. Hij kreeg vervolgens bijstand van zijn broer en een vriend. Daar hield het niet mee op: één van de drie stak vervolgens een jongen met zoveel kracht in de arm dat hij er een slagaderlijke bloeding bij opliep. Een dronken omstander hinderde de agenten bij het verlenen van eerste hulp en moest worden weggeduwd.  Op aanwijzingen van getuigen hielden agenten de drie Rotterdammers van 19, 24 en 25 aan. Eén van de drie had een mes bij zich.

Om 04.35 uur assisteerden agenten bij de hulpverlening van iemand met een overdosis GHB. Een grote groep omstanders moest op afstand worden gehouden. In die groep gingen twee mannen met elkaar op de vuist. Bij het scheiden van de twee moest de wapenstok worden gebruikt en werd een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij zit niet alleen vast voor de mishandeling, maar ook voor de enorme berg ziektes en andere zaken die hij agenten onderweg naar het bureau toewenste.

Een 25-jarige man uit Gouda werd rond 06.00 uur ook voor belediging aangehouden. Hij hinderde agenten bij een incidentent waar hij part noch deel aan had. Hij werd een paar keer gevorderd te vertrekken, maar aangehouden toen hij “K#nkeragente’ begon te schreeuwen.

Bron: Politie.nl

- Advertisement -

Gerelateerd