Brandweer Capelle oefent in flat Purmerhoek Capelle aan den IJssel ( Video )

dinsdag 23 augustus 2016 22:33

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond heeft de vrijwillige brandweer van Capelle geoefend in de flat aan de Purmerhoek. Hier was een brand en explosie in de woning op de 8ste etage van de flatgebouw. In de woning en galerij bevonden zich nog diverse slachtoffers deze door de brandweer in veiligheid gebracht zijn.

De slachtoffers waren LOTUS slachtoffers ( Landelijke Opleiding Ten Uitbeelding Slachtoffers ) deze zijn hiervoor getraind om zo realistische mogelijke slachtoffers na te spelen en te grimeren.

Bij de oefening waren ook de Handhaving Capelle, Stadsmarinier van de gemeente Capelle aan den IJssel en  woningbouwvereniging Havensteder betrokken die ook de afgelopen drie oefenavonden lege woningen beschikbaar stelde om in te oefenen,  ook aandachtspunten werden meegenomen voor  verbeteringen aan de gebouwen op gebied van de brandweerzorg.

Voor de brandweer waren deze oefeningen ook geslaagd dit om eens te oefenen in bestaande woningen in een flatgebouw, en sluit in overleg met Havensteder in de toekomst nog meer oefeningen in hoogbouw niet uit te sluiten is om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

 

 

Woensdagmiddag is er nog op een veldje Purmerhoek een  preventiemiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur.  Ook zijn hier activiteiten voor kinderen aanwezig.

 

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

IMG_5799

IMG_5809

IMG_5822

IMG_5823

IMG_5828

IMG_5849

IMG_5870

IMG_5880

IMG_5888

IMG_5895

IMG_5897

IMG_5904

IMG_5915

IMG_5922

IMG_5930

IMG_5941

 

0 reacties

Brandweer Capelle oefent in flat Purmerhoek Capelle aan den IJssel ( Video )
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Dinsdagavond heeft de vrijwillige brandweer van Capelle geoefend in de flat aan de Purmerhoek. Hier was een brand en explosie in de woning op de 8ste etage van de flatgebouw. In de woning en galerij bevonden zich nog diverse slachtoffers deze door de brandweer in veiligheid gebracht zijn.

De slachtoffers waren LOTUS slachtoffers ( Landelijke Opleiding Ten Uitbeelding Slachtoffers ) deze zijn hiervoor getraind om zo realistische mogelijke slachtoffers na te spelen en te grimeren.

Bij de oefening waren ook de Handhaving Capelle, Stadsmarinier van de gemeente Capelle aan den IJssel en  woningbouwvereniging Havensteder betrokken die ook de afgelopen drie oefenavonden lege woningen beschikbaar stelde om in te oefenen,  ook aandachtspunten werden meegenomen voor  verbeteringen aan de gebouwen op gebied van de brandweerzorg.

Voor de brandweer waren deze oefeningen ook geslaagd dit om eens te oefenen in bestaande woningen in een flatgebouw, en sluit in overleg met Havensteder in de toekomst nog meer oefeningen in hoogbouw niet uit te sluiten is om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

 

 

Woensdagmiddag is er nog op een veldje Purmerhoek een  preventiemiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur.  Ook zijn hier activiteiten voor kinderen aanwezig.

 

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

IMG_5799

IMG_5809

IMG_5822

IMG_5823

IMG_5828

IMG_5849

IMG_5870

IMG_5880

IMG_5888

IMG_5895

IMG_5897

IMG_5904

IMG_5915

IMG_5922

IMG_5930

IMG_5941

 

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Den Haag - Na de spontane actie van gisteravond, waar zo'n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo'n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen....

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!