donderdag, december 9, 2021
3.2 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Gemeente Capelle aan den IJssel test waterkeringen 21 september Abram van Rijckevorselweg en Algeraweg

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – In opdracht van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de waterkerende kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel onder de Algeraweg.

Op woensdag 21 september 2016 wordt de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg getest. Dit gebeurt tussen 05.30 tot 05.45 uur. Gedurende deze periode is de hoofdrijbaan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels. Aansluitend worden ook de kleppen in de naastgelegen fietsers- en voetgangerstunnel van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg een voor een getest. Dit gebeurt tussen 05.45 uur tot 06.15 uur. Gedurende deze periode worden de tunnels om de beurt afgesloten. Op deze wijze is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers.

Abram van Rijckevorselweg

Hierna wordt de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg getest tussen 07.00 uur tot 07.30 uur. Gedurende deze periode kan er geen gebruik worden gemaakt van de fiets- en voetgangerstunnel.

Het verkeer wordt via info-borden tijdig op het testen geattendeerd en omgeleid.

Waterveiligheid

De Abraham van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn waterkerende dijken in beheer bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De waterkerende kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Blinkerttunnel onder de Algeraweg zijn aangebracht om bij hoogwater te voorkomen dat het water verder Capelle in kan stromen. Met de sluiting test het hoogheemraadschap de waterveiligheid in een deel van haar beheergebied.

Tekst: gemeente Capelle aan den IJssel Foto: Jeroen van Zomeren

14322306_1614245555545666_8783451251518240232_n

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -