woensdag, december 1, 2021
8.7 C
Rotterdam
woensdag 1 december 2021

Grote brand in woning met veel rook Willem Buytewechstraat Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – In een woning aan de Willem Buytewechstraat is donderdag aan het eind  van de middag een felle woningbrand uitgebroken. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar middelbrand en niet veel later naar grote brand. De brandweer is inmiddels groot uitgerukt en probeert de brand te bestrijden.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling en is ook uitslaand geweest aan de achterzijde. Een aantal omliggende woningen worden ontruimd en de straat is in de omgeving afgezet door de politie. Mensen die last hebben van de rook worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Tijdens deze brand is in ieder geval 1 kat gered die in eerste instantie zuurstof toegediend kreeg van de brandweer wat later is overgenomen door de dierenambulance.

Woningen ontruimd
Bij deze brand zijn tenminste 15 woningen ontruimd. Van tenminste 7 woningen wordt het dak dan wel plafond opengebroken omdat daar meerder brandhaarden zijn gelokaliseerd. De brandweer is hiervoor nog steeds met veel een groot materiaal ter plaatse. Voor de bewoners die tijdelijk niet in hun woning terecht kunnen is opvang geregeld in de stadswinkel Delfshaven aan het Looiershof 1.

Foto : Eric van Vuuren / www.ericvanvuuren.nl

14813250_1182749078429325_1890422046_o

Heeft u foto’s ? mail ze naar redactie @ nieuwsopbeeld.nl

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -