donderdag, december 9, 2021
3.2 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Team snelwegpolitie zal verdwijnen, pakkans kleiner?

- advertentie -

Landelijk – Een speciaal politieteam van de Landelijke Eenheid ongeveer 20 agenten bemand over acht voertuigen, waarvan de helft onopvallend zouden weleens hun laatste ritjes kunnen maken. Snelle gechipte Volvo’s die speciaal werden ingezet om rond te scheuren op de snelwegen, de voertuigen werden onder andere ingezet voor bijvoorbeeld achtervolgingen en ondersteuning bij calamiteiten. RTL Nieuws meldt op basis van een betrouwbare bron dat het team eind December zal worden opgeheven. Hierdoor zou de pakkans voor verkeershufters steeds minder groot worden, maar is dat wel zo?

Specialisme bij onderverdeelde politieregio’s
Bij alle politieregio’s is er sprake van een eigen afdeling Team verkeer. Deze teams zijn onder andere gevormd tijdens de veranderen naar één nationale politie. Agenten zijn speciaal getraind of waren al eerder afkomstig vanaf de Landelijke Eenheid om onder andere te assisteren bij incidenten op- en rondom de snelwegen. Hiervoor wordt er al jarenlang gebruik gemaakt van opvallende en onopvallende politievoertuigen. Wie wel eens naar het programma Wegmisbruikers heeft gekeken zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat er veel overtredingen op de snelwegen en provinciale wegen worden gemaakt.

Dus de pakkans wordt niet kleiner?
Zoals wij het zouden redeneren denken we dat de pakkans niet kleiner zal worden, maar zelfs groter. Wellicht dat de politieregio’s hun plan van aanpak nu zullen veranderen en de speciale politieteams vaker zullen gaan inzetten om te surveilleren op de snelwegen. Nu rijden er nog zo’n acht voertuigen rond met 20 agenten. Nederland is al veel te groot om dat met acht auto’s te kunnen dekken. Er vindt immers al veel ondersteuning plaats vanuit de onderverdeelde politieregio’s.

Wat ons betreft moet de snelheidsmaniak, appende of bellende bestuurder nog steeds op zijn hoede zijn. Maar laten we eerlijk wezen, als iedereen zijn verstand bij het autorijden houdt, zijn de inzet van deze team eigenlijk helemaal niet nodig.

Zie hier het item van RTL Nieuws

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -