Intocht Sinterklaas Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel – Aanstaande zaterdag 12 november komt Sinterklaas en zijn zwarte pieten weer aan in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. In Capelle aan den IJssel meert de stoomboot van Sinterklaas rond 10:00 uur aan bij het Vuykterrein. Rond 13:00 uur meert Sinterklaas zijn stoomboot aan in de haven bij de molen de Schelvenaer.

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel

 

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan Capelle aan den IJssel. Rond 10.00 meert Sinterklaas en zijn pieten aan bij het Vuykterrein aan de Dorpsstraat in Capelle. Na een warm welkom door burgemeester Peter Oskam en de aanwezige kinderen begint Sinterklaas aan de optocht richting het Stadsplein. Hier zijn tal van activiteiten gepland.

Aankomst

Net als eerdere jaren komt Sinterklaas aan met zijn stoomboot ‘De Spanje’. Onder het grote aantal pieten komen er dit jaar ook 15 muziekpieten mee. Sinterklaas hoopt rond 10.00 aan te meren bij het Vuykterrein aan de Dorpsstraat. Burgemeester Oskam zal hem en zijn pieten verwelkomen in Capelle.

Vanaf 09.30 vermaakt presentator Cees van der Meer de aanwezige kinderen met muziek en spelletjes. Ook de Route Piet is samen met zijn hondjes “Tom & Tommy’ op het Vuykterrein om te zorgen dat je alles goed verloopt. In verband met de verwachte drukte is de Dorpsstraat vanaf 09.30 afgesloten voor al het verkeer.

Sinterklaasoptocht

Na aankomst gaat Sinterklaas met zijn paard Amerigo en al zijn pieten rond 11.00 in optocht richting het Stadsplein. De sinterklaasoptocht vertrekt vanaf de Dorpsstraat naar de Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg en komt naar verwachting rond 11.25 aan op het Stadsplein. De optocht wordt muzikaal begeleid door muziekvereniging ‘Door Kunst Verkregen’ en de muziekpieten onder de naam ‘De Zwarte Roetjes’.

Stadsplein

Voor het Isala Theater is een groot podium waar Sinterklaas rond 11.25 verwelkomd wordt door burgemeester Oskam en het Kinder College. Al vanaf 11.00 treed presentator Cees van der Meer en de Muzikale Pieten Band op voor de aanwezige kinderen en ouders.

Dit jaar blijft Sinterklaas op het podium om te genieten van het muzikale programma. Zo zal hij en het publiek rond 12.15 worden verrast door de Pietengirlband ‘De 3P’s’. Om 13.00 gaat Sinterklaas naar restaurant ‘In Den Boekenkast’ waar kinderen samen met hem op de foto kunnen gaan.

Op het Stadsplein is er om 13.30 tot 14.30 een Sinterklaasshow. Met een leuk interactief programma vermaken de pieten de aanwezig kinderen. Zo zijn er goocheltrucs en alle bekende Sinterklaasliedjes komen langs.

Meer informatie over de activiteiten rondom Sinterklaas is te vinden op http://www.capelsefestiviteiten.nl/

Krimpen aan den IJssel

Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar weer naar Krimpen aan den IJssel. Op zaterdag 12 november varen zij met de stoomboot naar de haven van De Schelvenaer, Korenmolen 1. Kom jij samen met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes naar de haven? En zing je dan weer uit volle borst mee met de Sinterklaasliedjes?

Aankomst in haven Schelvenaer

Vanaf 12.30 uur begint het programma in de haven. Om even voor 13.00 uur gaan we heel hard Sinterklaasliedjes zingen, zodat Sinterklaas en de pieten ons kunnen horen en zich welkom voelen in Krimpen. Om 13.00 uur komt het gezelschap met de stoomboot aan in de haven bij De Schelvenaer. Na het welkomstwoord van burgemeester Martijn Vroom neemt de Sint samen met zijn pieten genoeg tijd voor de kinderen die naar de haven zijn gekomen.

Voorstellingen uitverkocht

Na het programma in de haven zijn er ’s middags in de aula van het Krimpenerwaard College twee Sinterklaasvoorstellingen. De kaarten voor de voorstellingen zijn uitverkocht.

Komt u naar de voorstelling in het Krimpenerwaard College? Kom dan zo veel mogelijk op de fiets of lopend. Uw fiets kunt u kwijt op het schoolplein van het Krimpenerwaard College. Als u met de auto naar de voorstelling komt, dan kunt u uw auto het beste parkeren bij het gezondheidscentrum.

Wegafsluiting

Door de intocht van Sinterklaas is een deel van de IJsseldijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het deel van de IJsseldijk tussen de Burgemeester Aalberslaan en de Groenendaal. De afsluiting geldt van ongeveer 12.00 tot 14.30 uur. Ook geldt er een parkeerverbod op het stuk van de Groenendaal tussen de Dokter W.M. Blomsingel en de IJsseldijk. Er staan verkeersregelaars bij de afzettingen om het verkeer in goede banen te leiden.

Bron : gemeente Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel Foto : Jeroen van Zomeren

 

img_0131

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Aanhouding na aantreffen versnijdingspand Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Op vrijdagmiddag 19 april heeft de politie in een woning aan de Van Adrichemweg een versnijdingspand...

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....