Man op motor mishandelt handhaver WC De Scholver Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Zaterdagmiddag werd door handhavers een 18 jarige man aangehouden voor onder andere mishandeling van een handhaver en vernieling. De handhavers hadden de man op een motor zien rijden in een voetgangersgebied tussen winkelend publiek door op de Picassopassage bij winkelcentrum ‘Scholver’. 

Toen de man de handhavers opmerkte reed deze met hoge snelheid tussen het publiek door weg. Daarbij droeg de man ook nog eens geen helm op zijn hoofd. Korte tijd later werd de man opnieuw gesignaleerd en voor de overtredingen staande gehouden. Hoewel de man in eerste instantie leek mee te werken, besloot deze plots zijn identiteitsbewijs uit handen van de opsporingsambtenaar te trekken en er vandoor te gaan.

- Advertisement -

De handhavers konden de man na een korte sprint tegenhouden en aanhouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. De man keerde zich vervolgens tegen de handhavers en gaf daarbij een vuistslag in het gezicht van een handhaver. De man pakte ook een camera op het uniform vast en rukte deze los van het uniform dat daardoor scheurde. De man verzette zich vervolgens hevig tegen zijn arrestatie. Hij kon vervolgens met gepast geweld onder controle worden gebracht en is geboeid. 

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hem wordt nu naast de eerdere overtredingen onder andere mishandeling van een ambtenaar, wederspannigheid en vernieling ten laste gelegd. 

De ontstane schade zal op de man worden verhaald. Geweld tegen opsporingsambtenaren wordt hoog opgenomen. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd