Grote hulpverleningsoefening van brandweer aan de Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel

dinsdag 15 november 2016 22:04

Capelle aan den IJssel – De brandweer heeft dinsdagavond tijdens de wekelijkse oefenavond een grote oefening gehouden op het Rijkswaterstaatterrein bij de Algerabrug  aan de Nijverheidstraat. Hier waren drie personen te water geraakt in de Hollandse IJssel die in een omgeslagen kano zaten. Ook was er een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s op de kade op het terrein.

Brandweerkorpsen van Capelle aan den IJssel en Maassluis van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond waren aanwezig bij de oefening. Twee personen dreven nog op het water die een boei vasthield en op een kano bevond. Deze twee slachtoffers zijn door het oppervlaktereddingsteam van de brandweer Maassluis uit het water gehaald.  Een derde slachtoffer is door een brandweerduikers gered uit het water en gereanimeerd op de kade.

Bij de aanrijding zaten in iedere personenauto een slachtoffer, deze zijn met redgereedschap uit de voertuigen gered. Na de oefening was er een nabespreking om de oefening te evalueren en verbeterpunten met elkaar door te nemen. Burgemeester Peter Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel was ook aanwezig bij de oefening en liet zich informeren over de oefening door de brandweerlieden.

 

Foto’s : Jeroen van Zomeren

 

img_2758

img_2768

img_2772

img_2773

img_2776

img_2787

img_2799

img_2811

img_2838

img_2851

img_2854

 

0 reacties

Grote hulpverleningsoefening van brandweer aan de Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – De brandweer heeft dinsdagavond tijdens de wekelijkse oefenavond een grote oefening gehouden op het Rijkswaterstaatterrein bij de Algerabrug  aan de Nijverheidstraat. Hier waren drie personen te water geraakt in de Hollandse IJssel die in een omgeslagen kano zaten. Ook was er een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s op de kade op het terrein.

Brandweerkorpsen van Capelle aan den IJssel en Maassluis van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond waren aanwezig bij de oefening. Twee personen dreven nog op het water die een boei vasthield en op een kano bevond. Deze twee slachtoffers zijn door het oppervlaktereddingsteam van de brandweer Maassluis uit het water gehaald.  Een derde slachtoffer is door een brandweerduikers gered uit het water en gereanimeerd op de kade.

Bij de aanrijding zaten in iedere personenauto een slachtoffer, deze zijn met redgereedschap uit de voertuigen gered. Na de oefening was er een nabespreking om de oefening te evalueren en verbeterpunten met elkaar door te nemen. Burgemeester Peter Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel was ook aanwezig bij de oefening en liet zich informeren over de oefening door de brandweerlieden.

 

Foto’s : Jeroen van Zomeren

 

img_2758

img_2768

img_2772

img_2773

img_2776

img_2787

img_2799

img_2811

img_2838

img_2851

img_2854

 

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Den Haag - Na de spontane actie van gisteravond, waar zo'n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo'n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen....

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!