dinsdag, december 7, 2021
4.6 C
Rotterdam
dinsdag 7 december 2021

17.000 Capelse lichtmasten gecontroleerd door gemeente en bewoners van Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel start eind november met een winteroffensief waarbij alle openbare verlichting wordt gecontroleerd. Omdat het om circa 17.000 lichtmasten gaat, roept de gemeente alle Capellenaren op om te helpen door kapotte verlichting te melden. Speciale hulp komt er van twintig kinderen, die in hun wijk lantaarnpalen gaan noteren die niet branden.

Een kapotte lantaarnpaal is vaak een doorn in het oog. Helemaal in de wintermaanden, als het slecht weer is en vroeg donker. Niet alleen vanwege het zicht is het dan belangrijk dat alle openbare verlichting brandt, maar ook voor een veilig gevoel op straat. Om te zorgen dat de 17.000 Capelse lichtmasten goed werken, wordt het winteroffensief gehouden.

Hulp

“We roepen hiervoor ieders hulp in”, zegt wethouder Buitenruimte Jean-Paul Meuldijk. “De meeste mensen willen natuurlijk dat hun buurt of wijk schoon, heel en veilig is. Goede openbare verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Maar dan moeten we wel bereid zijn om er iets voor te doen en het te melden als een lichtmast niet goed functioneert. Daarom roepen we iedereen op om de komende tijd extra naar de openbare verlichting te kijken. Niet alleen of het lampje brand, maar bijvoorbeeld ook of er takken voorhangen of dat de paal wel goed vastzit.”

Schouw

Het winteroffensief start op woensdagavond 30 november met een schouw, waarbij de gemeente samen met de firma Heijmans (die het dagelijks onderhoud aan de lichtmasten verzorgt) de straat op gaat om de openbare verlichting te controleren. Wethouder Meuldijk: “Tijdens een vorige schouw hebben twintig kinderen geholpen door in hun wijk langs alle lichtmasten te lopen en op een tekening van het gebied te omcirkelen welke mast niet brandt. Deze kinderen hebben aangegeven ons weer te gaan helpen. Daar zijn we hartstikke blij mee!”

De kinderen hoeven uiteraard niet op één avond alle lichtmasten langs te lopen. Ze hebben daarvoor tot en met vrijdag 9 december de tijd. Als alle lichtmasten zijn gecontroleerd worden de gegevens geïnventariseerd en doorgegeven aan Heijmans.

Melden

Een kapotte lichtmast of andere problemen met de openbare verlichting melden? Dat kan rechtstreeks bij Heijmans. Meldingen kunnen online worden gedaan via www.heijmans-verlichting-capelleaandenijssel.nl of telefonisch via 010-4203950 (24 uur per dag bereikbaar). Geef bij de melding de straatnaam op en het nummer dat op de betreffende lantaarnpaal staat.

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -