Berkel en Rodenrijs Capelle aan den IJssel Headlines Kralingen-Crooswijk

Grote oefening bij studentenvereniging Infirmeriestraat Rotterdam


Rotterdam – Dinsdagavond hebben brandweerkorpsen  veiligheidsregio  Rotterdam-Rijnmond een grote brandweeroefening gehouden bij de studentenvereniging aan de Infirmeriestraat. Hierbij deden de korpsen van Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Berkel en Rodenrijs aan mee.

In het gebouw was een fictieve brand uitgebroken waar de brandweer inzet gedaan heeft om de brand te lokaliseren en onder controle te krijgen, dit waren diverse branden op verschillende locaties in het gebouw waarbij brandstichting in het spel was. Bij de brand zijn diverse slachtoffers uit het gebouw gered en overgedragen aan de ambulancedienst. Aan het begin van de oefening was er een evacuatieoefening van de studenten van de vereniging.

Logistiek van de brandweer was ook aanwezig bij deze oefening met de waaronder adembeschermingunit en verzorgingsunit voor koffie thee en koek. Bij het Boerengat  (water) bij de Admiraliteitskade stond een dompelpompunit met 150 mm grootwatertransport.

 

Na de oefening is er geëvalueerd en nabesproken en wat beter kon met de vaardigheden.

 

Foto’s en Video : Jeroen van Zomeren ( Video volgt in de loop van de week )

img_8549

img_8553

img_8573

img_8574

img_8581

img_8583

img_8584

img_8587

img_8615

img_8625

img_8632

img_8635

img_8652

img_8657

img_8660

img_8668

img_8673

Reportage Handhaving

bikers-2
Heeft u dit bericht al gelezen? Bent u op de hoogte wat Handhavers voor werk doen? Nee? Dan raden wij u aan om deze reportage zeker te bekijken. Krijg een goed en duidelijk inzicht waar de Handhavers voor zijn!

Klik hier voor de reportage

Twitter