maandag, augustus 2, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 2 augustus 2021

Capelle beraadt zich op vervanging kunstgrasvelden sportparken Couwenhoek en ‘t Slot

Capelle aan den IJssel – Het Capelse college was van plan om alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat begin 2017 te vervangen, maar heeft besloten om even een pas op de plaats te maken. Reden is het vandaag verschenen rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat stelt dat de risico’s voor de gezondheid verwaarloosbaar zijn. Het college wil nu eerst in gesprek met de betreffende voetbalclubs.

 

In totaal gaat het om vier velden bij twee Capelse voetbalclubs; twee bij CVV Zwervers op Sportpark Couwenhoek en twee bij VV Capelle op Sportpark ‘t Slot. De vervanging van deze velden stond al gepland voor 2019, 2020 en 2021. Gisteravond besloten de gemeenteraad en het college om de vervanging van deze velden naar voren te halen, vanwege de onrust die de afgelopen tijd is ontstaan over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubberkorrels op kunstgrasvelden.

 

Verrast

“We wisten dat vandaag het RIVM-rapport zou verschijnen, maar de signalen wezen er gisteravond nog op dat het rapport geen duidelijk ja of nee zou bevatten”, licht wethouder Jean-Paul Meuldijk toe. “Dat het RIVM nu toch duidelijk stelt dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat veilig is, heeft ons verrast. Aanvankelijk wilden we bij ons besluit blijven, maar we hebben ook een advies van onze GGD ontvangen dat het rubbergranulaat veilig is. Daarop heeft het college besloten om dan nu geen overhaaste stappen te zetten, maar eerst de tijd te nemen om de nieuwe situatie goed te analyseren en in overleg te gaan met Sportief Capelle en de voetbalclubs.”

 

Vertrouwen

Volgens de wethouder is het voornemen nog steeds om de vier Capelse velden met rubbergranulaat te vervangen door nieuwe velden met kunststofkorrels. “Het vertrouwen in rubbergranulaat is nu niet ineens terug. Het zal altijd in het achterhoofd blijven knagen of er niet toch op de lange termijn schadelijke effecten zijn. Alleen hoeven we nu niet meteen stel op sprong te beginnen. Ik ben in ieder geval blij dat de gemeenteraad gisteravond heeft besloten om ook het benodigde budget beschikbaar te stellen, zodat we meteen kunnen handelen op het moment dat het gewenst is”, aldus wethouder Meuldijk.

 

Foto : Jeroen van Zomeren

 

Related Articles

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

0
Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

0
Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1...

Agenten lossen waarschuwingsschoten in Roel Langerakpark

0
Rotterdam - De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 1 augustus meerdere waarschuwingsschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente [...]

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen [...]

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar [...]

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid [...]

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,008VolgersVolg