Vuurwerkmaatregelen gemeente Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Nog maar een paar dagen en dan is het weer Oud en Nieuw. Ook dit jaar wil de gemeente, samen met de politie, brandweer en ambulancediensten de overlast van vuurwerk tegengaan, slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

- Advertisement -

Daarom hebben we maatregelen genomen om schade en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Maar ook u kunt hierbij helpen!

Meld gevaarlijk vuurwerk!

Het afsteken van (zwaar explosief) vuurwerk is erg gevaarlijk. Zowel voor degene die vuurwerk afsteekt, als voor zijn of haar omgeving. Bovendien worden in de buitenruimte beschadigingen veroorzaakt, die kostbaar zijn om te herstellen.
Meld vuurwerkoverlast via het e-mailadres: vuurwerkoverlast@capelleaandenijssel.nl.
Ziet u dat er vernielingen worden gepleegd met vuurwerk en de daders zijn nog in de buurt, dan verzoeken wij u direct 1-1-2 te bellen.

Brief

Alle ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar ontvangen een brief van de burgemeester met vuurwerkspelregels. In deze brief wijzen we ook op de gevaren en risico’s van het afsteken van illegaal vuurwerk. Hiermee gebeuren jaarlijks helaas nog steeds veel ongelukken. Het zou geweldig zijn als we dit met zijn allen kunnen voorkomen door in huis en op straat extra alert te zijn. Als gemeente zetten we extra handhavers in die op straat een oogje in het zeil houden. De Capelse basisscholen reiken gratis vuurwerkbrillen uit aan de leerlingen.

Containerbranden

Om containerbranden te voorkomen worden alle huisvuilcontainers in de gemeente op 30 en 31 december nog een keer geleegd. Wilt u als de containers geleegd zijn, uw afval apart zetten en dit pas 1 januari weer in de bakken gooien?

Vuurwerk afsteken

Vuurwerk mag uitsluitend worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Buiten deze tijden is het verboden om vuurwerk af te steken. Daarnaast zijn er een aantal locaties waar het altijd verboden is om vuurwerk af te steken. Het gaat hierbij om terreinen van ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, de kinderboerderij, tankstations en aangewezen uitlaatgebieden voor honden.

Steekt u wel vuurwerk af wanneer dit niet mag? Politie en Handhaving treden streng op tegen vuurwerkoverlast. Daders kunnen een boete of taakstraf tegemoet zien. Steekt u illegaal vuurwerk af of handelt u hierin? Dan loopt u het risico op erg hoge boetes, een strafblad en zelfs celstraf.

Opruimen: een kleine moeite

Oud en Nieuw betekent vooral feest. Aftellen met een glas champagne, proosten en dan snel naar buiten om van het vuurwerk te genieten. Helaas is nieuwjaarsdag iets minder mooi om naar te kijken. Vaak zijn straten bezaaid met rode snippers, pijlen, verpakkingen en andere vuurwerkresten. Dit is natuurlijk niet te voorkomen, maar opruimen de volgende dag kan wel. Begin het nieuwe jaar daarom met een schone straat. Pak de bezem en ruim het vuurwerkafval samen met uw buren op. U voorkomt zo dat kleine kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat vuurwerkresten nog maanden op straat zwerven. Samen werken we zo aan een veilige jaarwisseling met minder ongelukken. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Bron : Gemeente Capelle aan den IJssel 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...