maandag, augustus 2, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 2 augustus 2021

Vuurwerkmaatregelen gemeente Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Nog maar een paar dagen en dan is het weer Oud en Nieuw. Ook dit jaar wil de gemeente, samen met de politie, brandweer en ambulancediensten de overlast van vuurwerk tegengaan, slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

Daarom hebben we maatregelen genomen om schade en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Maar ook u kunt hierbij helpen!

Meld gevaarlijk vuurwerk!

Het afsteken van (zwaar explosief) vuurwerk is erg gevaarlijk. Zowel voor degene die vuurwerk afsteekt, als voor zijn of haar omgeving. Bovendien worden in de buitenruimte beschadigingen veroorzaakt, die kostbaar zijn om te herstellen.
Meld vuurwerkoverlast via het e-mailadres: vuurwerkoverlast@capelleaandenijssel.nl.
Ziet u dat er vernielingen worden gepleegd met vuurwerk en de daders zijn nog in de buurt, dan verzoeken wij u direct 1-1-2 te bellen.

Brief

Alle ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar ontvangen een brief van de burgemeester met vuurwerkspelregels. In deze brief wijzen we ook op de gevaren en risico’s van het afsteken van illegaal vuurwerk. Hiermee gebeuren jaarlijks helaas nog steeds veel ongelukken. Het zou geweldig zijn als we dit met zijn allen kunnen voorkomen door in huis en op straat extra alert te zijn. Als gemeente zetten we extra handhavers in die op straat een oogje in het zeil houden. De Capelse basisscholen reiken gratis vuurwerkbrillen uit aan de leerlingen.

Containerbranden

Om containerbranden te voorkomen worden alle huisvuilcontainers in de gemeente op 30 en 31 december nog een keer geleegd. Wilt u als de containers geleegd zijn, uw afval apart zetten en dit pas 1 januari weer in de bakken gooien?

Vuurwerk afsteken

Vuurwerk mag uitsluitend worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Buiten deze tijden is het verboden om vuurwerk af te steken. Daarnaast zijn er een aantal locaties waar het altijd verboden is om vuurwerk af te steken. Het gaat hierbij om terreinen van ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, de kinderboerderij, tankstations en aangewezen uitlaatgebieden voor honden.

Steekt u wel vuurwerk af wanneer dit niet mag? Politie en Handhaving treden streng op tegen vuurwerkoverlast. Daders kunnen een boete of taakstraf tegemoet zien. Steekt u illegaal vuurwerk af of handelt u hierin? Dan loopt u het risico op erg hoge boetes, een strafblad en zelfs celstraf.

Opruimen: een kleine moeite

Oud en Nieuw betekent vooral feest. Aftellen met een glas champagne, proosten en dan snel naar buiten om van het vuurwerk te genieten. Helaas is nieuwjaarsdag iets minder mooi om naar te kijken. Vaak zijn straten bezaaid met rode snippers, pijlen, verpakkingen en andere vuurwerkresten. Dit is natuurlijk niet te voorkomen, maar opruimen de volgende dag kan wel. Begin het nieuwe jaar daarom met een schone straat. Pak de bezem en ruim het vuurwerkafval samen met uw buren op. U voorkomt zo dat kleine kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat vuurwerkresten nog maanden op straat zwerven. Samen werken we zo aan een veilige jaarwisseling met minder ongelukken. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Bron : Gemeente Capelle aan den IJssel 

Related Articles

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

0
Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

0
Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1...

Agenten lossen waarschuwingsschoten in Roel Langerakpark

0
Rotterdam - De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 1 augustus meerdere waarschuwingsschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente [...]

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen [...]

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar [...]

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid [...]

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,008VolgersVolg