Wegafsluitingen en gratis metrovervoer van RET naar Nationaal Vuurwerk Erasmusbrug

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zaterdagavond 31 december 2016 is het Nationaal Vuurwerk vanaf de Erasmusbrug al weer voor de 10e keer mee te maken. Op dit evenement komen ongeveer 40.000 enthousiaste bezoekers af. Traditioneel komen families en vrienden bij elkaar om onder het genot van een glas champagne, vuurwerk en lekkere muziek
in het nieuwe jaar in te luiden. Om dit veilig te laten verlopen is het noodzakelijk dat er diverse verkeers- en veiligheidsmaatregelen getroffen worden.

Dit evenement is een onderdeel van Rotterdam Festivals en is vrij toegankelijk voor iedereen. Vanaf 22:30 uur bent u als bezoeker van harte welkom op o.a. de Boompjes om met de grootste hits in een jaarmix van 2016 langzaam af te gaan tellen naar middernacht. Om exact 00:00 uur zal het mooiste vuurwerk van Nederland boven de Erasmusbrug in Rotterdam te zien zijn.

- Advertisement -

Wegafsluitingen

De wegafsluitingen die er zijn voor gemotoriseerd verkeer zijn de volgende vanaf 22:00 uur tot 03:00 uur.

Boompjes: De Boompjes is in beide richtingen afgesloten tussen de Rederijstraat en de kruising met de Erasmusbrug.

Vasteland Zuidelijke rijbaan: Het Vasteland is afgesloten vanaf de Scheepstimmermanslaan richting Erasmusbrug.

Vasteland Noordelijke rijbaan: Het Vasteland is afgesloten vanaf de kruising Erasmusbrug tot aan de kruising Schiedamse Vest.

Schiedamsedijk: De Schiedamsedijk is afgesloten vanaf de kruising Schilderstraat. De parkeergarage in de Hartmanstraat blijft via de Witte de Withstraat Bereikbaar. (Mocht het noodzakelijk zijn dan volgt er een volledige afsluiting vanaf het Churchillplein).

Noordereiland: De Van der Takstraat, Maaskade, Prinsenhoofd en Prins Hendrikkade zijn afgesloten voor bezoekers. U komt hier alleen doorheen met een toelatingsbewijs als bewoner van het eiland.

 

Scheepvaartkwartier
Het Scheepvaartkwartier is afgesloten voor het verkeer.

Politie en Verkeersregelaars
Tijdens dit evenement worden vele politieagenten en verkeersregelaars ingezet. Volg hun aanwijzingen altijd op hoe vervelend het soms kan zijn. Bij overtreding zal de politie ingrijpen en levert het u een boete op die kan oplopen tot enkele honderden euro’s. De hoogte van de boete wordt bepaald door het OM.

Erasmusbrug
De Erasmusbrug kent 2 afsluitingen in verband met het Nationaal Vuurwerk.
Vanaf 15:00 uur mogen fietser en voetgangers geen gebruik meer maken van de Erusmusbrug van de Oostelijke zijde. Dat betreft de route van Zuid naar Noord aan de zijde Willemsbrug.
Vanaf 18:00 uur is de Erasmusbrug volledig afgesloten voor al het verkeer inclusief tram en voetgangers. Vanaf 02:00 uur is de Erasmusbrug weer beschikbaar voor al het verkeer. De trams welke normaal gesproken over de Erasmusbrug rijden, rijden een aangepaste dienstregeling vanaf 18:00 uur. Kijk voor de tijden op www.ret.nl

Willemsbrug
Om toch van Noord naar Zuid en van Zuid naar Noord te reizen is de Willemsbrug beschikbaar. Mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren op de Willemsbrug dan wordt daar door de hulpdiensten uiteraard direct op ingezet om de overlast tot een minimum te beperken.

Omleidingsroute
Vanaf de Boompjes kunt u via de Rederijstraat, Glashaven en Posthoornstraat naar de Blaak en dan uw weg vervolgen. Vanaf de Blaak geldt deze route in omgekeerde volgorde naar de Boompjes. Ons advies is wilt u de stad uit om dan het verlengde van de Blaak de Burgemeester van Walsumweg te volgen naar het Oostplein en zo de stad te verlaten.

Coolsingel
Vermijdt de Coolsingel na het vuurwerk afsteken bij de Erasmusbrug. Afgelopen oud en nieuw stond hier tot 02:00 uur één constante file.

Gratis metrovervoer

Vanaf 22:00 uur tot 23:45 uur rijden er extra gratis metro’s op de C en E lijn van de RET om u vanaf bepaalde metrostations naar het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug te brengen.
Vanaf 00:15 uur tot 02:00 uur rijden er extra gratis metro’s om u weer naar huis of uw auto te brengen.

Tijdens deze uren is het niet toegestaan om uw fiets in de metro mee te nemen.

Metrolijn C (Capelsebrug – Schiedam)
Metrolijn C stopt alleen op de volgende stations:
Capelsebrug – Kralingse Zoom – Voorschoterlaan – Oostplein – Beurs – Eendrachtsplein – Coolhaven – Schiedam Centrum en Vijfsluizen.

Metrolijn E (Zuidplein – Meijersplein)
Metrolijn E stopt alleen op de volgende stations:
Meijersplein – Melanchthonweg – Rotterdam Centraal – Beurs – Wilhelminaplein – Maashaven – Zuidplein en Slinge.

Kijk voor de tijden op www.ret.nl

Gratis parkeren

Gratis parkeren doe je gratis op de volgende locaties vanaf 20:00 uur:

De P+R terreinen bij metro Zuidplein en metro Schiedam Centrum zijn commerciële parkeerterreinen en dus NIET gratis.

Tip van de redactie
Wees verstandig en komt niet met de auto naar het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug en omgeving , vorig jaar bleek dat er geen parkeerplekken aanwezig waren en slibten alle wegen rondom de Erasmusbrug volledig dicht!

Foto : Thom Verhoeven / www.thomverhoeven.com

De redactie van Nieuws op beeld wenst al haar volgers en lezers een hele fijne en veilige jaarwisseling en gezond en liefdevol 2017!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Meerdere gewonden na aanrijding op kruispunt Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Zondagmiddag 19 mei rond 18.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Meyenhage in Rotterdam. Een...

Persoon gewond na ongeluk op de A15 Charlois

Rotterdam - Zondagavond even na 18:00 heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de snelweg A15 in de richting...