Drukke jaarwisseling voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Date:

Deel bericht:

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft zich maximaal ingezet tijdens de jaarwisseling. Brandweer, meldkamer- en ambulancepersoneel leverden grote inspanning om alle incidenten zo goed en snel mogelijk te verhelpen. Daarbij werd intensief samengewerkt met politie.

Totale inzet
Van 31 december 21.00 uur tot 1 januari 8.00 uur rukten brandweer en ambulance in totaal 561 keer uit. De brandweer rukte totaal 421 keer uit. In 12 gevallen ging dat om een brand in een gebouw of woning. Daarnaast rukte de brandweer 356 keer uit voor container- en andere buitenbranden. Ook waren er 30 meldingen van autobranden. Het ambulancepersoneel had het vooral tijdens de nachtelijke uren erg druk.

- Advertisement -

Een brandweerman is naar het ziekenhuis gebracht nadat hij teveel rook had ingeademd bij een woningbrand in de Koolzaadstraat in Rotterdam. Na controle bleek het goed met hem te gaan en kon hij het ziekenhuis weer verlaten.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn bij de veiligheidsregio zijn geen meldingen bekend van geweld tegen hulpverleners.

Hulpdiensten goed voorbereid
Net als voorgaande jaren was de veiligheidsregio goed voorbereid op de jaarwisseling. Zo was er maximale inzet van het personeel en werden extra voertuigen ingezet. Er werd met decentrale meldkamers gewerkt. De centrale meldkamer in het WPC werd daardoor ontlast en kon zo alle prioriteitsmeldingen afhandelen. Er werd ook weer gewerkt met de zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of er veilig kon worden opgetreden door de hulpverleners.

Bron: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...

Woningcoöperaties opgescheept met miljoenenschade door explosies

De schade die ontstaat door de vele explosies in Rotterdam en Omstreken loopt tot in de miljoenen. Veel...

Overvaller komt uit plafond van tankstation Prinsenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een medewerker van een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam is zich maandagmorgen kapot geschrokken toen...