Overzicht : Jaarwisseling Rotterdam-Rijnmond 2016-2017

Date:

Deel bericht:

Het was een drukke jaarwisseling voor de hulpverleners in Nederland. Alleen al in Rotterdam-Rijnmond rukte de brandweer in totaal 421 keer uit. Ambulances kregen 140 meldingen te verwerken. De brandweer had het druk met container- en andere buitenbranden.

Foto : Gino van Viegen

Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen meldingen bekend van geweld tegen hulpverleners. Wel zijn ze aantal keer bekogeld met vuurwerk. De politie heeft hier hard tegen opgetreden.

- Advertisement -

Tijdens het blussen van een grote brand aan de Koolzaadstraat kwamen twee lieve meisjes de hulpverleners verwennen met lekkere oliebollen en appelrondjes. Ze vonden dat ze zo goed aan het werk waren dat ze wel iets lekkers konden gebruiken. Onder begeleiding van een politieagent werden de oliebollen en appelrondjes uitgedeeld.

Container- buiten, en autobranden
De brandweer Rotterdam rukte maar liefst 30x uit voor een melding van een autobrand. Veel voertuigen gingen door vuurwerk grotendeels in vlammen op of raakten zwaar beschadigd. Veelal ontstonden de brandweer door vandalisme. Bij sommige gevallen was er sprake van een ongelukje met vuurwerk.

Meldingen zondag 1 januari

 

04:00 : Gewonden na forse aanrijding Varkenoordseviaduct Rotterdam

Rond 4 uur zondagmorgen heeft er op het Varkenoordseviaduct een fors ongeval plaatsgevonden. Er was een aanrijding ontstaan tussen twee auto’s die achter op elkaar waren gereden. Omdat er mogelijk vijf gewonden waren kwamen er veel ambulance ter plekke. Uiteindelijk hoefde maar één persoon naar het ziekenhuis te worden gebracht.
Lees hier het item

02:50 Leegstaande woning brand volledig uit in Pernis

Zondagmorgen is een woning aan de Hogedijk in Pernis volledig uitgebrand. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de leegstaande oude boerderij en al snel stond de hele woning in de brand. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden. Om te blussen werd er onder andere een schuimblusvoertuig ingezet.
Lees hier het item

02:00 Hulpverleners belaagd en bekogeld met zwaar vuurwerk omgeving Riederlaan Rotterdam

Op de Riederlaan in Rotterdam-Zuid is brandweer- en politiepersoneel belaagd door een grote groep jongeren. Agenten zagen dat zij een aanhangwagen op een vreugdevuur wilden gooien. Agenten stapten uit en wilden ingrijpen. Blijkbaar waren de jongeren hierop aan het wachten want ze besloten met stenen en zwaar vuurwerk richting de agenten te gooien. De Mobiele Eenheid kwam ter plekke om een charge uit te voeren. Een 19-jarige Rotterdammer kon worden aangehouden.
Lees hier het item

01:50 Agent zwaargewond door aanrijding Kaapseplein Den Haag

Een politieagent is tijdens zijn werk zeer ernstig gewond geraakt door een aanrijding op het Kaapseplein. Een automobilist reed door een nog onbekende oorzaak in op de agent die aan het werk was op de weg. Door de fors harde klap raakte de politieagent zo zwaargewond dat hij ter plekke door collega’s werd gereanimeerd. Hij is vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en vecht daar voor zijn leven.
Lees hier het item

01:44 : Jongen (13) raakt zwaargewond door schietpartij Terbregsehof Rotterdam

Een 13-jarig knulletje is in de nieuwjaarsnacht zwaargewond geraakt toen hij gewond raakte door een schietpartij. Het jongetje werd op een woonwagenkamp aan de Terbregsehof in zijn bovenlijf geraakt en raakte daardoor gewond. Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Of er aanhoudingen zijn verricht is nog niet bekend.
Lees hier het item

01:42 Deel van flat ontruimd door brand Buizerdhof Capelle aan den IJssel

Een gedeelte van een flat aan het Buizerdhof is nieuwjaarsnacht ontruimd vanwege een brand in de afvalruimte. Vandalen hadden de papiercontainer in brand gestoken. Hierdoor kwam er veel rookontwikkeling vrij. Nadat de ruimtes waren geventileerd ging de brandweer snel weer verder en konden de bewoners weer terug naar huis.
lees hier het item

00:55 : Politie ramt vluchtauto van verdachte in Schiedam

De politie in Schiedam heeft op de Burgemeester Knappertlaan een automobilist frontaal geramd om deze tot stoppen te dwingen. De bestuurder had eerder een gevel van een huis in Vlaardingen opzettelijk geramd en sloeg daarna op de vlucht. Met topsnelheden van ruim 120km/u ging hij er als een haas vandoor. De politie zag kans om de bestuurder op de Burgemeester Knappertlaan aan te houden. De twee agenten raakten door de botsing lichtgewond aan hun rug.
Lees hier het item

00:47 : Melding woningbrand Lorcastraat Rotterdam

Op de 3e verdieping van een appartementencomplex in de Lorcastraat brak een forse brand uit. De brand woedde in de woning en ging gepaard met een forse rookontwikkeling. De schade aan de woning is aanzienlijk en kan niet meer worden bewoond. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. Een aantal omliggende woningen zijn ontruimd geweest.

Meldingen zaterdag 31 december 2016

23:50 Melding woningbrand Gashouderstraat Rotterdam

Een woning aan de Gashouderstraat in Kralingen raakte zwaar beschadigd door een forse brand op de begane grond. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend, maar deze ging gepaard met veel rookontwikkeling.

20:00 Brandweerman raakt gewond bij blussen grote brand Koolzaadstraat Rotterdam

Een brandweerman is op oudejaarsavond gewond geraakt tijdens het blussen van een felle woningbrand. Door een nog onbekende oorzaak raakte hij onwel doordat hij rook had ingeademd. Hoe dit kon gebeuren is nog niet bekend. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle maar kon later op de avond nog een keer terug toen het vuur weer aanwakkerde. De gehele zolder brandde volledig uit.
Lees hier het item 

18:00 Drie woningen en auto beschadigd door vuurwerk in Hendrik-Ido-Ambacht

Een woning en een auto zijn oudejaarsavond beschadigd geraakt door een flinke vuurwerkknal. Het projectiel ging af in de Witte de Withstraat waardoor er ruiten sprongen en een auto beschadigd raakten.
Lees hier het item

 

17:40 Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk in Leiden

De brandweer blusten in de Antillenstraat meerdere afvalcontainers toen er meermaals zwaar vuurwerk richting hen werd gegooid. Blijkbaar was de jeugd niet gediend van hun komst. De politie werd snel ter plaatse gevraagd waarom de rust weer wederkeerde. Helaas konden er geen aanhoudingen worden verricht.
Lees hier het item

 

17:36 : Melding brand woning Staringplein Rotterdam

In een benedenwoning van een appartementencomplex is op Oudjaarsdag een brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plekke maar kon niet voorkomen dat de woning forse schade opliep. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De brandweer heeft de ruimtes geventileerd en ging daarna weer snel door naar de volgende melding.
lees hier het item

16:39 : Dronken bestuurder rijdt tuin in van woningen

Op het Westeinde in Moordrecht reed een automobilist de tuin van enkele woning binnen. Drie auto’s en twee tuinen raakten beschadigd door het ongeval. De automobilist bleek dronken te zijn en werd aangehouden. Hij moest op het bureau een ademtest afleggen. De schade zal worden verhaald op de automobilist.
Lees hier het item

15:56 : Auto te water A20 Vlaardingen

Ter hoogte van de McDonald’s aan de Westlandseweg raakte een personenauto te water. De bestuurder raakte van de weg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Zij gingen vervolgens snel op het dak van de auto zitten in afwachting van de brandweer. Deze haalden de twee onfortuinlijke inzittenden van de auto af.

14:41 : Felle brand in parkeergarage sportcomplex Zoomweg Schiedam

De brandweer kreeg zaterdagmiddag een melding van een felle uitslaande brand in de parkeergarage van het nieuwe Sportcomplex aan de Zoomweg. Ter plekke bleek er bouwafval in de brand te zijn gestoken. Dit zorgde voor een forse rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade lijkt mee te vallen.

14:00 : Dode en gewonde in woning Schiedam

In een woning aan de ‘s-Gravenlandseweg zijn op oudjaarsdag een dode en een zwaargewonde aangetroffen. Bij aankomst van de politie bleek één van de twee te zijn overleden, de ander was buiten bewustzijn. Deze is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie startte een onderzoek in de woning. Even werd er gedacht aan koolmonoxide-vergifting. Hier bleek echter geen sprake van. De politie spreekt van een noodlottig ongeval in de huiselijke sfeer.
Klik hier voor het volledige bericht

10:00 : Containerbrandjes nemen toe

Vanaf ongeveer 10.00 uur namen het aantal containerbrandjes in rap tempo toe. De brandweer had het al vrij druk met blussen van afvalcontainers en papierbakken.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...

Celstraf, TBS en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeval Maasboulevard Rotterdam tijdens Wereldhavendagen

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 29 februari acht jaar celstraf, TBS met dwangverpleging en een rijverbod...

Vijf personen nagekeken na brand in matras Brouwersstraat Rotterdam

Rotterdam - In de Brouwersstraat in Rotterdam heeft woensdagavond brand gewoed in een woning. Door de brand moesten...