Auto’s te water en glijpartijen door spekgladde wegen

zaterdag 7 januari 2017 10:39

Rotterdam E.O – Het is spekglad op de wegen in Nederland, ijzel en sneeuw hebben de stoepen en wegen verraderlijk glad gemaakt. Door de gladheid gebeuren er heel veel ongelukken. Alleen al in het westen van het land zijn er al meer dan honderd ongelukken gebeurd. Auto’s botsten tegen elkaar, fietsers en voetgangers glijden uit op de straten die op sommige punten net een ijsbaan lijken.

In Ridderkerk, Simonshaven en bij Heinenoord zouden al auto’s te water zijn geraakt. Ook op de A15 en de A16 werden meerdere glijpartijen gemeld. Voor vrijwel de gehele dag is er code oranje afgegeven. Het KNMI heeft dit afgegeven in verband met de gladheid. Later wordt het vanuit het Westen warmer en zal aan het einde van de ochtend en begin van de middag de grootste gladheid verdwijnen. Het tramverkeer in Rotterdam heeft eveneens last van de gladheid, sommige lijnen waren tijdelijk gestremd.

Komende nacht kan het lokaal weer glad worden door het bevriezen van natte weggedeelten. Zondag kan het tot wel 7 graden worden in het westen.

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Auto’s te water en glijpartijen door spekgladde wegen
Schrijver:

 

 

Rotterdam E.O – Het is spekglad op de wegen in Nederland, ijzel en sneeuw hebben de stoepen en wegen verraderlijk glad gemaakt. Door de gladheid gebeuren er heel veel ongelukken. Alleen al in het westen van het land zijn er al meer dan honderd ongelukken gebeurd. Auto’s botsten tegen elkaar, fietsers en voetgangers glijden uit op de straten die op sommige punten net een ijsbaan lijken.

In Ridderkerk, Simonshaven en bij Heinenoord zouden al auto’s te water zijn geraakt. Ook op de A15 en de A16 werden meerdere glijpartijen gemeld. Voor vrijwel de gehele dag is er code oranje afgegeven. Het KNMI heeft dit afgegeven in verband met de gladheid. Later wordt het vanuit het Westen warmer en zal aan het einde van de ochtend en begin van de middag de grootste gladheid verdwijnen. Het tramverkeer in Rotterdam heeft eveneens last van de gladheid, sommige lijnen waren tijdelijk gestremd.

Komende nacht kan het lokaal weer glad worden door het bevriezen van natte weggedeelten. Zondag kan het tot wel 7 graden worden in het westen.

 

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!