Auto’s te water en glijpartijen door spekgladde wegen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam E.O – Het is spekglad op de wegen in Nederland, ijzel en sneeuw hebben de stoepen en wegen verraderlijk glad gemaakt. Door de gladheid gebeuren er heel veel ongelukken. Alleen al in het westen van het land zijn er al meer dan honderd ongelukken gebeurd. Auto’s botsten tegen elkaar, fietsers en voetgangers glijden uit op de straten die op sommige punten net een ijsbaan lijken.

In Ridderkerk, Simonshaven en bij Heinenoord zouden al auto’s te water zijn geraakt. Ook op de A15 en de A16 werden meerdere glijpartijen gemeld. Voor vrijwel de gehele dag is er code oranje afgegeven. Het KNMI heeft dit afgegeven in verband met de gladheid. Later wordt het vanuit het Westen warmer en zal aan het einde van de ochtend en begin van de middag de grootste gladheid verdwijnen. Het tramverkeer in Rotterdam heeft eveneens last van de gladheid, sommige lijnen waren tijdelijk gestremd.

- Advertisement -

Komende nacht kan het lokaal weer glad worden door het bevriezen van natte weggedeelten. Zondag kan het tot wel 7 graden worden in het westen.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...