Hollandse IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Capelle / Krimpen aan den IJssel ( Video )

vrijdag 13 januari 2017 20:32

Capelle aan den IJssel – Rijkswaterstaat heeft vrijdagmiddag voor de tweede maal deze week de Hollansde IJsselkering tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel gesloten. Dit gebeurde vanwege verhoogde waterstanden boven de 2.25 boven NAP en komt  door de open  zee verbindingen van de rivier de Hollandse IJssel. 

 

De Hollandsche IJsselkering beschermt het laagstgelegen deel van Nederland, 6,76 m onder NAP. De heftorens van de Hollandse IJsselkering zijn rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater. Naar verwachting gaat de schuif van de kering tussen 08.30 uur/09:30 uur weer open. In de Haven van Krimpen aan den IJssel was de kade overgelopen dit zorgde niet voor problemen.

 

Sluiting van donderdagnacht, foto burgemeester Martijn Vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

 

 

0 reacties

Hollandse IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Capelle / Krimpen aan den IJssel ( Video )
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Rijkswaterstaat heeft vrijdagmiddag voor de tweede maal deze week de Hollansde IJsselkering tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel gesloten. Dit gebeurde vanwege verhoogde waterstanden boven de 2.25 boven NAP en komt  door de open  zee verbindingen van de rivier de Hollandse IJssel. 

 

De Hollandsche IJsselkering beschermt het laagstgelegen deel van Nederland, 6,76 m onder NAP. De heftorens van de Hollandse IJsselkering zijn rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater. Naar verwachting gaat de schuif van de kering tussen 08.30 uur/09:30 uur weer open. In de Haven van Krimpen aan den IJssel was de kade overgelopen dit zorgde niet voor problemen.

 

Sluiting van donderdagnacht, foto burgemeester Martijn Vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!