Tewaterlating Scheldt River bij Royal IHC Krimpen aan den IJssel (video)

zaterdag 14 januari 2017 12:27

Krimpen aan den IJssel – Zaterdagmorgen ging er bij de scheepswerf Royal IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel een schip te water. Dit onder grote belangstelling van vele toeschouwers die hierop afkwamen. Door de hoge waterstanden is de tewaterlating enkele uren vertraagd. 

 

Dit is de eerste van de twee op LNG aangedreven sleephopperzuigers in de wereld, de andere sleephopperzuiger is op een ander tijdstip tewater gegaan. De muzikale omlijsting werd verzorgd door muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel, die vertegenwoordig was met de Fanfare-orkest en Melodie & Percussion Band.

Op een later tijdstip in 2017 worde de “Scheldt River” in de Antwerpse haven gedoopt.

 

 

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

 

0 reacties

Tewaterlating Scheldt River bij Royal IHC Krimpen aan den IJssel (video)
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Zaterdagmorgen ging er bij de scheepswerf Royal IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel een schip te water. Dit onder grote belangstelling van vele toeschouwers die hierop afkwamen. Door de hoge waterstanden is de tewaterlating enkele uren vertraagd. 

 

Dit is de eerste van de twee op LNG aangedreven sleephopperzuigers in de wereld, de andere sleephopperzuiger is op een ander tijdstip tewater gegaan. De muzikale omlijsting werd verzorgd door muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel, die vertegenwoordig was met de Fanfare-orkest en Melodie & Percussion Band.

Op een later tijdstip in 2017 worde de “Scheldt River” in de Antwerpse haven gedoopt.

 

 

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!