Onderzoek naar dodelijke aanrijding laan van Bol’Es Schiedam gestopt

Date:

Deel bericht:

Ondanks langdurig onderzoek heeft het Openbaar Ministerie niet kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de aanrijding waarbij de 21-jarige Schiedammer Hamidou Laïti om het leven kwam. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten de zaak te sluiten. De Schiedammer werd op 6 november 2015 aangereden op de Laan van Bol’Es in Schiedam toen hij op een zebrapad liep.

Het slachtoffer werd op die 6e november rond 22:10 uur geschept door een auto. Hij overleed ter plaatse. Zo’n 100 meter verder op de Laan van Bol’es troffen agenten de betrokken auto leeg aan. Bij controle bleek de auto op 2 november gestolen te zijn op de van Hogendorplaan in Vlaardingen. In het onderzoek hield de politie zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding, de diefstal en/of heling van de auto. Het Openbaar Ministerie verwijt drie van deze verdachten – drie minderjarige jongens – de diefstal van de auto, waarvoor zij zich voor de (kinder)rechter zullen moeten verantwoorden. Wie verantwoordelijk is voor de dodelijke aanrijding is helaas niet komen vast te staan.

- Advertisement -

Naast intensief onderzoek door de politie is de zaak meerdere keren in zowel Opsporing Verzocht als het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond behandeld. Ook werd er een beloning van €7500,- uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het oplossen van het misdrijf. Helaas heeft dat tot op heden niet mogen baten. Nu verdere opsporingsindicatie ontbreekt heeft het OM besloten het onderzoek te sluiten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...