Brandweer Rotterdam duurste korps van Nederland

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer heeft de burgers vorig jaar ruim een miljard euro gekost. Omgerekend betalen we per persoon ongeveer 63 euro per jaar. Dit heeft de NOS uitgezocht aan de hand van de cijfers van het CBS. Ook is duidelijk geworden dat de brandweer de afgelopen jaren flink heeft bezuinigd. Het duurste was de brandweerregio Rotterdam-Rijnmond, al waren burgers daar wel per persoon minder kwijt dan in Amsterdam.

De kosten verschillen flink per regio. De kosten liggen ondanks de bezuinigingen nog steeds veel hoger dan bijvoorbeeld in 2005. De Veiligheidsregio Twente steeg bijvoorbeeld van 19 miljoen euro in 2005 naar 43 miljoen in 2015. In totaal stegen de kosten van 2005 tot 2010 van 725 miljoen naar 1,1 miljard. Sinds 2014 is er weer tientallen miljoenen euro’s bespaard.

- Advertisement -

Kosten kunnen per jaar verschillend zijn. Zo hebben de korpsen dit jaar veel geinvesteerd in de persoonlijke bescherming van de brandweerman. Er is een strikter beleid op het schoon werken om ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de afgelopen 2 jaar tientallen nieuwe brandweerauto’s aangeschaft om het verouderde wagenpark te vernieuwen. Zo kunnen ze de kosten besparen op het onderhoud.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...