Brandweer Rotterdam duurste korps van Nederland

donderdag 26 januari 2017 19:37

Rotterdam – De brandweer heeft de burgers vorig jaar ruim een miljard euro gekost. Omgerekend betalen we per persoon ongeveer 63 euro per jaar. Dit heeft de NOS uitgezocht aan de hand van de cijfers van het CBS. Ook is duidelijk geworden dat de brandweer de afgelopen jaren flink heeft bezuinigd. Het duurste was de brandweerregio Rotterdam-Rijnmond, al waren burgers daar wel per persoon minder kwijt dan in Amsterdam.

De kosten verschillen flink per regio. De kosten liggen ondanks de bezuinigingen nog steeds veel hoger dan bijvoorbeeld in 2005. De Veiligheidsregio Twente steeg bijvoorbeeld van 19 miljoen euro in 2005 naar 43 miljoen in 2015. In totaal stegen de kosten van 2005 tot 2010 van 725 miljoen naar 1,1 miljard. Sinds 2014 is er weer tientallen miljoenen euro’s bespaard.

Kosten kunnen per jaar verschillend zijn. Zo hebben de korpsen dit jaar veel geinvesteerd in de persoonlijke bescherming van de brandweerman. Er is een strikter beleid op het schoon werken om ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de afgelopen 2 jaar tientallen nieuwe brandweerauto’s aangeschaft om het verouderde wagenpark te vernieuwen. Zo kunnen ze de kosten besparen op het onderhoud.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brandweer Rotterdam duurste korps van Nederland
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De brandweer heeft de burgers vorig jaar ruim een miljard euro gekost. Omgerekend betalen we per persoon ongeveer 63 euro per jaar. Dit heeft de NOS uitgezocht aan de hand van de cijfers van het CBS. Ook is duidelijk geworden dat de brandweer de afgelopen jaren flink heeft bezuinigd. Het duurste was de brandweerregio Rotterdam-Rijnmond, al waren burgers daar wel per persoon minder kwijt dan in Amsterdam.

De kosten verschillen flink per regio. De kosten liggen ondanks de bezuinigingen nog steeds veel hoger dan bijvoorbeeld in 2005. De Veiligheidsregio Twente steeg bijvoorbeeld van 19 miljoen euro in 2005 naar 43 miljoen in 2015. In totaal stegen de kosten van 2005 tot 2010 van 725 miljoen naar 1,1 miljard. Sinds 2014 is er weer tientallen miljoenen euro’s bespaard.

Kosten kunnen per jaar verschillend zijn. Zo hebben de korpsen dit jaar veel geinvesteerd in de persoonlijke bescherming van de brandweerman. Er is een strikter beleid op het schoon werken om ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de afgelopen 2 jaar tientallen nieuwe brandweerauto’s aangeschaft om het verouderde wagenpark te vernieuwen. Zo kunnen ze de kosten besparen op het onderhoud.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!