Brandweer Rotterdam duurste korps van Nederland

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer heeft de burgers vorig jaar ruim een miljard euro gekost. Omgerekend betalen we per persoon ongeveer 63 euro per jaar. Dit heeft de NOS uitgezocht aan de hand van de cijfers van het CBS. Ook is duidelijk geworden dat de brandweer de afgelopen jaren flink heeft bezuinigd. Het duurste was de brandweerregio Rotterdam-Rijnmond, al waren burgers daar wel per persoon minder kwijt dan in Amsterdam.

De kosten verschillen flink per regio. De kosten liggen ondanks de bezuinigingen nog steeds veel hoger dan bijvoorbeeld in 2005. De Veiligheidsregio Twente steeg bijvoorbeeld van 19 miljoen euro in 2005 naar 43 miljoen in 2015. In totaal stegen de kosten van 2005 tot 2010 van 725 miljoen naar 1,1 miljard. Sinds 2014 is er weer tientallen miljoenen euro’s bespaard.

- Advertisement -

Kosten kunnen per jaar verschillend zijn. Zo hebben de korpsen dit jaar veel geinvesteerd in de persoonlijke bescherming van de brandweerman. Er is een strikter beleid op het schoon werken om ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de afgelopen 2 jaar tientallen nieuwe brandweerauto’s aangeschaft om het verouderde wagenpark te vernieuwen. Zo kunnen ze de kosten besparen op het onderhoud.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie overmeesterd man met onbegrepen gedrag Croonenburgh Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Vrijdagavond 21 juni rond 21.41 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een mogelijk persoon met onbegrepen...

Sishalounge doelwit van nachtelijke explosieSchiedamseweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 04:50 een explosie plaatsgevonden bij een...

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....