IJs-zeiler en omstander zakken door ijs Reeuwijkse Plassen

zaterdag 28 januari 2017 15:48

Reeuwijk – Een zeiltochtje van een IJs-zeiler is zaterdagmiddag minder goed afgelopen. Op de Reeuwijkse Plassen zakte de zeiler door het ijs. Een mede-zeiler en een omstander schoten te hulp. De omstander zakte vervolgens ook door het ijs.

Om de drenkelingen te redden rukte de brandweer groots uit. Meerdere duikploegen en een boot werden ter plaatse gestuurd. Omdat het ijs nog redelijk dik bleek had de boot moeite om zich door het ijs te manouvreren. Het ijs voor de boot moest kapot worden gehakt. Ondertusden ging de brandweer met body-boards over het ijs. De twee waren vervolgens snel van het ijs en uit het water.

Één persoon is met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de spullen nog naar de wal gebracht. 

Omdat er sprake is van forse dooi is het ijs betreden levensgevaarlijk. Op meerdere plekken in het land moesten hulpverleners al mensen uit het water halen. 

Foto’s : Remco Gerritsen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

IJs-zeiler en omstander zakken door ijs Reeuwijkse Plassen
Schrijver:

 

 

Reeuwijk – Een zeiltochtje van een IJs-zeiler is zaterdagmiddag minder goed afgelopen. Op de Reeuwijkse Plassen zakte de zeiler door het ijs. Een mede-zeiler en een omstander schoten te hulp. De omstander zakte vervolgens ook door het ijs.

Om de drenkelingen te redden rukte de brandweer groots uit. Meerdere duikploegen en een boot werden ter plaatse gestuurd. Omdat het ijs nog redelijk dik bleek had de boot moeite om zich door het ijs te manouvreren. Het ijs voor de boot moest kapot worden gehakt. Ondertusden ging de brandweer met body-boards over het ijs. De twee waren vervolgens snel van het ijs en uit het water.

Één persoon is met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de spullen nog naar de wal gebracht. 

Omdat er sprake is van forse dooi is het ijs betreden levensgevaarlijk. Op meerdere plekken in het land moesten hulpverleners al mensen uit het water halen. 

Foto’s : Remco Gerritsen

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!