Regio Rotterdam-Rijnmond krijgt zes ambulances extra

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond gaat de komende jaren investeren in zes extra ambulances. Dit meldde het AD vanmorgen in de krant. Hiermee moet de dekking in voornamelijk de buitengebieden waardoor er sneller medische hulp ter plaatse is. Om die ambulances te kunnen bemannen komen er ook 30 extra medewerkers bij.

In de gebieden als Hellevoetsluis is één op de tien ambulances vaak niet binnen de gestelde norm van 15 minuten ter plaatsen. Op de eilanden zoals Goeree Overflakkee is dat bijvoorbeeld één op de vijf. De uitbreiding is mogelijk gemaakt doordat het rijk extra financieel gaat ondersteunen.

- Advertisement -

Vorig jaar heeft de ambulancezorg bijvoorbeeld 113.000 ritten gereden. Daarvan was 93.5% op tijd. Per jaar komt er ongeveer 3 miljoen extra vrij voor de ambulancezorg.

Lees verder op www.ad.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd