Regio Rotterdam-Rijnmond krijgt zes ambulances extra

zaterdag 28 januari 2017 10:41

Rotterdam – De ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond gaat de komende jaren investeren in zes extra ambulances. Dit meldde het AD vanmorgen in de krant. Hiermee moet de dekking in voornamelijk de buitengebieden waardoor er sneller medische hulp ter plaatse is. Om die ambulances te kunnen bemannen komen er ook 30 extra medewerkers bij.

In de gebieden als Hellevoetsluis is één op de tien ambulances vaak niet binnen de gestelde norm van 15 minuten ter plaatsen. Op de eilanden zoals Goeree Overflakkee is dat bijvoorbeeld één op de vijf. De uitbreiding is mogelijk gemaakt doordat het rijk extra financieel gaat ondersteunen.

Vorig jaar heeft de ambulancezorg bijvoorbeeld 113.000 ritten gereden. Daarvan was 93.5% op tijd. Per jaar komt er ongeveer 3 miljoen extra vrij voor de ambulancezorg.

Lees verder op www.ad.nl

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Regio Rotterdam-Rijnmond krijgt zes ambulances extra
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond gaat de komende jaren investeren in zes extra ambulances. Dit meldde het AD vanmorgen in de krant. Hiermee moet de dekking in voornamelijk de buitengebieden waardoor er sneller medische hulp ter plaatse is. Om die ambulances te kunnen bemannen komen er ook 30 extra medewerkers bij.

In de gebieden als Hellevoetsluis is één op de tien ambulances vaak niet binnen de gestelde norm van 15 minuten ter plaatsen. Op de eilanden zoals Goeree Overflakkee is dat bijvoorbeeld één op de vijf. De uitbreiding is mogelijk gemaakt doordat het rijk extra financieel gaat ondersteunen.

Vorig jaar heeft de ambulancezorg bijvoorbeeld 113.000 ritten gereden. Daarvan was 93.5% op tijd. Per jaar komt er ongeveer 3 miljoen extra vrij voor de ambulancezorg.

Lees verder op www.ad.nl

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!