Verkeershufter moet rijbewijs inleveren na klachten omwonenden A16 Ridderkerk – Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Ridderkerk – De politie van de Eenheid Rotterdam heeft op verzoek na een aantal klachten een gerichte verkeerscontrole uitgevoerd op een verkeershufter. De politie had van de automobilist een waslijst van klachten binnen gekregen. De man zou zeer hard rijden en tevens vaak bumperkleven. Omdat de route van de man bekend was ging de politie op dat stuk surveilleren.

Al snel werd de automobilist door een motoragent opgepikt. Hij reed wederom met een forse snelheid over de A16, deze snelheden liepen soms op tot wel 170 kilometer per uur. De automobilist werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal aangemeld worden bij het CBR, zijn rijbewijs is hij in ieder geval twee maanden kwijt.

- Advertisement -

Burgers kunnen van asociaal rijgedrag een melding bij de politie maken. Als er teveel meldingen van een specifieke automobilist binnenkomen kan de politie overgaan tot een steekproef. Als de route bekend is, wordt hier extra gesurveilleerd, misdraagt de bestuurder zich, dan is hij vanzelf het haasje. De bestuurder wordt dan bestraft voor hetgeen wat hij/zij op dat moment verkeerd heeft gedaan. Een eventuele officier van justitie kan in zijn strafbeoordeling het aantal klachten wel meenemen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd