Stolpersteine terug geplaatst Brede Hilledijk Rotterdam

donderdag 9 februari 2017 16:01

Rotterdam – Wethouder de Jonge was aanwezig bij de herplaatsing van 10 Stolpersteine aan de Brede Hilledijk. De gedenkstenen voor de familie Bierschenk werden in januari gestolen.

 

Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. Op 9 en 10 februari worden nog 26 nieuwe Stolpersteine geplaatst op 9 andere locaties. Informatie over de Rotterdamse Stolpersteine is te vinden op www.loods24rotterdam.nl.

 

Foto:   Tekst :  Gemeente Rotterdam

 

 

 

 

0 reacties

Stolpersteine terug geplaatst Brede Hilledijk Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Wethouder de Jonge was aanwezig bij de herplaatsing van 10 Stolpersteine aan de Brede Hilledijk. De gedenkstenen voor de familie Bierschenk werden in januari gestolen.

 

Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. Op 9 en 10 februari worden nog 26 nieuwe Stolpersteine geplaatst op 9 andere locaties. Informatie over de Rotterdamse Stolpersteine is te vinden op www.loods24rotterdam.nl.

 

Foto:   Tekst :  Gemeente Rotterdam

 

 

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!