Twee katten overleden bij woningbrand Thorbeckeplein Moordrecht

Date:

Deel bericht:

Moordrecht – Rond half 11 donderdagavond werd de brandweer van Gouda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckeplein in Moordrecht. Ter plaatse bleek door een vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in de keuken van een hoekwoning.

De bewoners wisten samen met hun 2 honden de woning snel te verlaten, waarna ze werden opgevangen door buurtbewoners en de hulpdiensten. Een van hen werd ter controle nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie, maar bleek al snel weinig tot niks te mankeren, op de shock na.

- Advertisement -

De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen, waarop men al snel kon beginnen met het nablussen. Ook werden hierbij omliggende woningen nagekeken of aldaar doorslag was en/of gevaarlijke hoeveelheden stoffen konden worden gemeten. Dit laatste bleek echter niet zo te zijn. Waarbij wel werd besloten de woningen te ventileren.

Men keek vervolgens op het dak, samen met de autoladder welke in de kleine/smalle straten lastig te plaatsen was, of er toch geen doorslag was in het dak. Waarna tot slot men kon opruimen om weer retour te gaan naar de kazerne.

Helaas hebben 2 katten het incident niet overleefd. De schade is zover bekend voornamelijk tot 1 woning beperkt gebleven, waarbij een naastgelegen woning uiterst alleen wat water/roetschade heeft opgelopen. Salvage zal de bewoners bijstaan waar nodig.

Foto’s en Tekst : Remco F Gerritsen www.112gda.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Stoffelijk overschot 81-jarige man aangetroffen in sloot Cromme Meth Hoogvliet

Hoogvliet - In een sloot aan de Cromme Meth in Rotterdam-Hoogvliet is vrijdagmiddag het stoffelijk overschot van een...