Twee katten overleden bij woningbrand Thorbeckeplein Moordrecht

vrijdag 10 februari 2017 09:14

Moordrecht – Rond half 11 donderdagavond werd de brandweer van Gouda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckeplein in Moordrecht. Ter plaatse bleek door een vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in de keuken van een hoekwoning.

De bewoners wisten samen met hun 2 honden de woning snel te verlaten, waarna ze werden opgevangen door buurtbewoners en de hulpdiensten. Een van hen werd ter controle nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie, maar bleek al snel weinig tot niks te mankeren, op de shock na.

De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen, waarop men al snel kon beginnen met het nablussen. Ook werden hierbij omliggende woningen nagekeken of aldaar doorslag was en/of gevaarlijke hoeveelheden stoffen konden worden gemeten. Dit laatste bleek echter niet zo te zijn. Waarbij wel werd besloten de woningen te ventileren.

Men keek vervolgens op het dak, samen met de autoladder welke in de kleine/smalle straten lastig te plaatsen was, of er toch geen doorslag was in het dak. Waarna tot slot men kon opruimen om weer retour te gaan naar de kazerne.

Helaas hebben 2 katten het incident niet overleefd. De schade is zover bekend voornamelijk tot 1 woning beperkt gebleven, waarbij een naastgelegen woning uiterst alleen wat water/roetschade heeft opgelopen. Salvage zal de bewoners bijstaan waar nodig.

Foto’s en Tekst : Remco F Gerritsen www.112gda.nl

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Twee katten overleden bij woningbrand Thorbeckeplein Moordrecht
Schrijver:

 

 

Moordrecht – Rond half 11 donderdagavond werd de brandweer van Gouda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckeplein in Moordrecht. Ter plaatse bleek door een vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in de keuken van een hoekwoning.

De bewoners wisten samen met hun 2 honden de woning snel te verlaten, waarna ze werden opgevangen door buurtbewoners en de hulpdiensten. Een van hen werd ter controle nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie, maar bleek al snel weinig tot niks te mankeren, op de shock na.

De brandweer wist de brand snel onder controle te krijgen, waarop men al snel kon beginnen met het nablussen. Ook werden hierbij omliggende woningen nagekeken of aldaar doorslag was en/of gevaarlijke hoeveelheden stoffen konden worden gemeten. Dit laatste bleek echter niet zo te zijn. Waarbij wel werd besloten de woningen te ventileren.

Men keek vervolgens op het dak, samen met de autoladder welke in de kleine/smalle straten lastig te plaatsen was, of er toch geen doorslag was in het dak. Waarna tot slot men kon opruimen om weer retour te gaan naar de kazerne.

Helaas hebben 2 katten het incident niet overleefd. De schade is zover bekend voornamelijk tot 1 woning beperkt gebleven, waarbij een naastgelegen woning uiterst alleen wat water/roetschade heeft opgelopen. Salvage zal de bewoners bijstaan waar nodig.

Foto’s en Tekst : Remco F Gerritsen www.112gda.nl

 

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Ridderkerk - Op de A38 is in de bocht naar de A16 een vrachtwagen gekanteld. Volgens omstanders zou de vrachtwagen te hard hebben gereden en daarna zijn gekanteld. De bestuurder kwam door het ongeval bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is ter plaatse en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!