Man aangehouden na richten van taser Groenezoom Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Agenten in Rotterdam hebben afgelopen zondag preventief de taser ingezet. Een 54-jarige Rotterdam bedreigde zijn vrouw met een kapmes. Agenten ter plaatse zagen zich ter plekke genoodzaakt om de taser op de man te richten, bij het horen van het licht- en geluidssignaal koos hij eieren voor zijn geld.

In Rotterdam hebben hondengeleiders het wapen op proef. Agenten gingen ter plekke om de man te kalmeren, dit lukte in eerste instantie niet totdat de taser tevoorschijn werd gehaald. Dat was voor de man voldoende reden om het kapmes te laten vallen. De man is vervolgens aangehouden.

- Advertisement -

De proef met een taser voor politieagenten is deze maand van start gegaan. Een jaar lang lopen geselecteerde agenten in Rotterdam, Amersfoort en Zwolle met de taser rond, dit wapen dragen zij naast hun vuurwapen. Na een jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt gekeken of alle agenten het wapen bij hun uitrusting krijgen. Tasers zijn minder schadelijk voor de gezondheid dan het gebruik van een vuurwapen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Explosie bij woningen Eric Kropstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij woningen aan de Eric Kropstraat in Rotterdam is afgelopen een explosief tot ontploffing gebracht. De...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...