Deze week in ‘Bureau Rijnmond’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Deze week zal in ‘Bureau Rijnmond’ onder andere aandacht worden besteed aan een overval in Rotterdam, een brutale babbeltruc in Maassluis en de gewelddadige dood van een 56-jarige Capellenaar. ‘Bureau Rijnmond is het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie.

Overval tankstation

Op maandag 2 januari werd tankstation ‘Schipper’ aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam overvallen. Een medewerkster raakte daarbij gewond en moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

https://nieuwsopbeeld.nl/2017/01/02/gewonde-bij-overval-benzinestation-prins-alexanderlaan-rotterdam-politie-zoekt-overvaller/

- Advertisement -

Babbeltruc

Ruim een week geleden werd een 76-jarige man in de Van Speykstraat  in Maassluis slachtoffer van een babbeltruc. Een jonge vrouw deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg en wist op slinkse wijze binnen te komen. Tijdens haar verblijf liet zij ook nog een mannelijke handlanger binnen in de woning en zodoende wisten zij het slachtoffer van zijn portemonnee te beroven.

Loodgieter beroofd

Een 31-jarige man uit Bovenkarspel reed op maandagavond 28 november naar Rotterdam voor een loodgietersklus. Hij parkeerde rond 20.15 uur zijn auto op de Aalsdijk en stapte nietsvermoedend uit. Met zijn spullen in zijn handen stapte hij af op een man die bij de portiekdeur van de Oostflat stond te wachten. De vriendelijke ontvangst duurde echter niet lang. Eenmaal binnen bedreigde de man het slachtoffer met een vuurwapen en beroofde hem, samen met nog twee mededaders van zijn persoonlijke spullen.

Zware mishandeling met dood als gevolg

Zaterdag 4 februari om ongeveer 02.00 uur werden agenten door omstanders op een zwaargewonde man gewezen die op het trottoir van de Straatweg lag. Deze 56-jarige Capellenaar werd met spoed naar een ziekenhuis  vervoerd, waar hij enkele dagen later overleed. De politie heeft veel vragen en hoopt daar na de uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ antwoorden op te krijgen.

https://nieuwsopbeeld.nl/2017/02/09/zwaargewonde-56-jarige-capellenaar-aangetroffen-op-de-straatweg-rotterdam-in-ziekenhuis-overleden/

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Explosie in het keukenlokaal van het Albeda College Vloot Maassluis

Maassluis - Woensdagochtend 19 juni heeft er een een kleine explosie plaatsgevonden in een keukenlokaal van het Albeda...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Kortsluiting in oven zorgt voor rookontwikkeling in zorgcomplex Berlagestraat Rotterdam

Rotterdam - De brandweer moest maandagmorgen rond 09.30 uur uitrukken voor een melding van een brand in gezondheidszorggebouw...