Hoogheemraadschap alert na waterleidingbreuk Noorderstraat Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Donderdagochtend 9 maart iets voor tienen is bij graafwerkzaamheden aan de Noorderstraat in Krimpen aan den IJssel een waterleiding geraakt. Een deel van Krimpen was daardoor enige tijd verstoken van drinkwater.

In totaal spoelde 800 kuub water weg naar het rioolstelsel, waarbij circa 1 kuub grond meespoelde. De grond ter plaatse is matig vervuild, reden voor het hoogheemraadschap om actie te ondernemen. De mate van vervuiling kan namelijk invloed hebben op de afvalwaterzuiveringsinstallatie de Groote Zaag.

- Advertisement -

De rioolgemalen zijn daarom direct stilgezet. Medewerkers van het hoogheemraadschap hebben op basis van de analyseresultaten van de verontreinigde grond vastgesteld dat de verhouding verontreinigde grond op het water (1 kuub grond in 800 kuub water) zodanig klein is, dat het hoogheemraadschap het water zonder problemen kan verwerken op de Groote Zaag.

Gesprongen waterleiding door werkzaamheden Noorderstraat Krimpen aan den IJssel

 

Tekst :  Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij voordeur van woning Winckenburgstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een voordeur van een galerijwoning aan de Winckenburgstraat in Rotterdam is vrijdagavond een explosief afgegaan. Buurtbewoners...

Zwaargewonde bij schietpartij Blazoenstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag rond 14.34 uur vond er een schietpartij plaats op de Blazoenstraat in Rotterdam. Hierbij raakte...

Autoruit vernield na explosie Bergselaan Rotterdam

Rotterdam - De ruit van een auto is vrijdagmiddag rond 12.52 uur op de Bergselaan in Rotterdam vernield...

Auto over de kop C.G Roosweg Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Bij een ongeluk tussen twee personenauto's is donderdagavond rond 18.30 uur een auto...