Hoogheemraadschap alert na waterleidingbreuk Noorderstraat Krimpen aan den IJssel

donderdag 9 maart 2017 15:04

Krimpen aan den IJssel – Donderdagochtend 9 maart iets voor tienen is bij graafwerkzaamheden aan de Noorderstraat in Krimpen aan den IJssel een waterleiding geraakt. Een deel van Krimpen was daardoor enige tijd verstoken van drinkwater.

In totaal spoelde 800 kuub water weg naar het rioolstelsel, waarbij circa 1 kuub grond meespoelde. De grond ter plaatse is matig vervuild, reden voor het hoogheemraadschap om actie te ondernemen. De mate van vervuiling kan namelijk invloed hebben op de afvalwaterzuiveringsinstallatie de Groote Zaag.

De rioolgemalen zijn daarom direct stilgezet. Medewerkers van het hoogheemraadschap hebben op basis van de analyseresultaten van de verontreinigde grond vastgesteld dat de verhouding verontreinigde grond op het water (1 kuub grond in 800 kuub water) zodanig klein is, dat het hoogheemraadschap het water zonder problemen kan verwerken op de Groote Zaag.

Gesprongen waterleiding door werkzaamheden Noorderstraat Krimpen aan den IJssel

 

Tekst :  Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

 

 

0 reacties

Hoogheemraadschap alert na waterleidingbreuk Noorderstraat Krimpen aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Donderdagochtend 9 maart iets voor tienen is bij graafwerkzaamheden aan de Noorderstraat in Krimpen aan den IJssel een waterleiding geraakt. Een deel van Krimpen was daardoor enige tijd verstoken van drinkwater.

In totaal spoelde 800 kuub water weg naar het rioolstelsel, waarbij circa 1 kuub grond meespoelde. De grond ter plaatse is matig vervuild, reden voor het hoogheemraadschap om actie te ondernemen. De mate van vervuiling kan namelijk invloed hebben op de afvalwaterzuiveringsinstallatie de Groote Zaag.

De rioolgemalen zijn daarom direct stilgezet. Medewerkers van het hoogheemraadschap hebben op basis van de analyseresultaten van de verontreinigde grond vastgesteld dat de verhouding verontreinigde grond op het water (1 kuub grond in 800 kuub water) zodanig klein is, dat het hoogheemraadschap het water zonder problemen kan verwerken op de Groote Zaag.

Gesprongen waterleiding door werkzaamheden Noorderstraat Krimpen aan den IJssel

 

Tekst :  Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

 

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!