Man aangehouden voor poging doodslag en mishandeling na opzettelijk aanrijden handhaver Capelle

Date:

Deel bericht:

CAPELLE AAN DEN IJSSEL | Gisterenavond reden bikers van handhaving over de Rivierweg toen een 23-jarige Capellenaar man passeerde in een bestelauto. Ter hoogte van de bikers stopte de man met zijn auto. De man begon vervolgens herhaaldelijk te claxonneren en bleef wachten voor een op groen staand verkeerslicht. De bikers, die in eerste instantie dachten dat de man iets wilde vragen of hulp nodig had, reden naar de bestelauto toe. Toen zij vlakbij waren, reed de man met forse snelheid weg en deed ook onnodig zijn werkverlichting aan. De bikers vervolgden hun weg, maar zagen het voertuig opnieuw op de Merelhoven. Daar sprak één van de bikers de man aan op zijn bijzondere gedrag.

Hoewel de vraag alleen was waarom de man kennelijk onnodig signalen gebruikte, antwoordde de man direct: “wat zouden jullie doen als je van die debiele handhavers ziet”. Toen de man gevraagd werd normaal te doen, beledigde hij de handhavers zeer grof. De man ging vervolgens door het lint en reed met zijn voertuig opzettelijk tegen een van de bikers aan. Die werd met de fiets meegesleurd en kwam bijna onder de auto terecht. De handhaver kon zich struikelend staande houden en zichzelf en zijn fiets wegtrekken bij de auto vandaan. De man stopte enkele meters verderop. De bikers gingen over tot aanhouding van de man die het op een vechten zette. Daarbij werd een elleboogstoot op het gezicht van een biker gegeven. De man kon uiteindelijk met veel verzet worden aangehouden. Toegesnelde handhavers hielden publiek op afstand. De man is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor poging doodslag, mishandeling, ernstige belediging en verzet. De betrokken handhaver liep letsel op, maar maakt het naar omstandigheden goed.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd