Commissaris van de Koning aanwezig bij Boomfeestdag Krimpen aan den IJssel

woensdag 22 maart 2017 15:49

Krimpen aan den IJssel – Op woensdag 22 maart 2017 is de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is Krimpen aan den IJssel Accent-gemeente van de provincie Zuid-Holland. Daarom plantte Commissaris van de Koning Jaap Smit samen met wethouder Marco Oosterwijk de eerste boom, een Acer rubrum ‘Red Sunset’ (Rode Esdoorn).

 

Burgemeester Martijn Vroom plantte samen met de kindergemeenteraad ook een boom. Ook maken bijna 40 kinderen Krimpen aan den IJssel, de Groenste Gemeente van 2016-2017, nog groener door het planten van een aantal bomen en vaste planten langs de Molenvlietsingel. Naast de kinderen van de Jeugdnatuurwacht doen dit jaar ook kinderen van de kindergemeenteraad mee aan de viering van de 60e Boomfeestdag. Planten bomen en vaste planten Dit jaar zijn er meerdere redenen voor een extra feestelijke viering van de Boomfeestdag.

Naast het 60-jarig jubileum van de landelijke Boomfeestdag viert de Jeugdnatuurwacht haar 45-jarig bestaan. Om 13.30 uur wordt de eerste boom geplant op de hoek van de Molenvlietsingel en de Noorderstraat. Daarna planten vertegenwoordigers van de Jeugdnatuurwacht en kindergemeenteraad een boom. Vervolgens planten alle aanwezige kinderen ongeveer 30 bomen en een aantal vaste planten bij de elzen die al langs de singel staan. De nieuwe bomen en planten maken de omgeving niet alleen groener, maar ook fleuriger. Na het planten van de bomen kregen de kinderen in het Streekmuseum Krimpenerwaard door wethouder Marco Oosterwijk een oorkonde en klein presentje uitgereikt.

 

 

 

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

 

 

 

 

0 reacties

Commissaris van de Koning aanwezig bij Boomfeestdag Krimpen aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Op woensdag 22 maart 2017 is de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is Krimpen aan den IJssel Accent-gemeente van de provincie Zuid-Holland. Daarom plantte Commissaris van de Koning Jaap Smit samen met wethouder Marco Oosterwijk de eerste boom, een Acer rubrum ‘Red Sunset’ (Rode Esdoorn).

 

Burgemeester Martijn Vroom plantte samen met de kindergemeenteraad ook een boom. Ook maken bijna 40 kinderen Krimpen aan den IJssel, de Groenste Gemeente van 2016-2017, nog groener door het planten van een aantal bomen en vaste planten langs de Molenvlietsingel. Naast de kinderen van de Jeugdnatuurwacht doen dit jaar ook kinderen van de kindergemeenteraad mee aan de viering van de 60e Boomfeestdag. Planten bomen en vaste planten Dit jaar zijn er meerdere redenen voor een extra feestelijke viering van de Boomfeestdag.

Naast het 60-jarig jubileum van de landelijke Boomfeestdag viert de Jeugdnatuurwacht haar 45-jarig bestaan. Om 13.30 uur wordt de eerste boom geplant op de hoek van de Molenvlietsingel en de Noorderstraat. Daarna planten vertegenwoordigers van de Jeugdnatuurwacht en kindergemeenteraad een boom. Vervolgens planten alle aanwezige kinderen ongeveer 30 bomen en een aantal vaste planten bij de elzen die al langs de singel staan. De nieuwe bomen en planten maken de omgeving niet alleen groener, maar ook fleuriger. Na het planten van de bomen kregen de kinderen in het Streekmuseum Krimpenerwaard door wethouder Marco Oosterwijk een oorkonde en klein presentje uitgereikt.

 

 

 

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

 

 

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!