Politie eenhoud Rotterdam gemiddeld 82% van de meldingen op tijd bij spoedmeldingen

Date:

Deel bericht:

De politie eenheid Rotterdam is gemiddeld 81.7% binnen 15 minuten ter plaatse in het geval van een spoedmelding. De Eenheid Rotterdam kreeg  in 2016 60.885 spoedmeldingen. Dit blijkt uit cijfers van de politie die onlangs zijn gepubliceerd. Het streven voor politie Nederland ligt op gemiddeld 90%. Voor een regio met ontzettend veel grote steden is de aanrijtijd zeer goed te noemen maar kan nog net iets beter. Wat opvalt is dat in de drukke steden de politie ruimschoots op tijd is, en in de dunbevolkte gebieden zoals Goeree Overflakkee er langer over doet.

Aanrijtijd afhankelijk van meerdere factoren.
De aanrijtijd van de politie is afhankelijk van een aantal factoren. Denk daarbij aan drukte op de weg en het aantal beschikbare eenheden. Ook is het afhankelijk van het feit waar de eenheid zich op dat moment bevindt. Veel burgers koppelen de aanrijtijd aan het sluiten van bureau’s. Deze conclusie is echter onjuist omdat agenten over het algemeen op straat te vinden zijn tijdens bijvoorbeeld surveillances.

- Advertisement -

Dunbevolkte gebieden is de politie langzamer
In gebieden met bijvoorbeeld veel weilanden is de politie vaak niet binnen 15 minuten ter plaatse. Zo was de politie in 2016 in de gemeente Goeree-Overflakkee in slechts 55,8% van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse. Dit komt doordat het aantal eenheden vaak verder weg zitten dan bijvoorbeeld in de stedelijke gebieden waar veel meer agenten ter plaatse zijn.

Bij levensbedreigende situaties altijd op tijd ter plaatse
De politie laat weten dat zij in het geval van een spoedmelding altijd binnen de gestelde norm van 15 minuten ter plaatse zijn. In het geval van bijvoorbeeld een reanimatie of een ernstig ongeval is de politie vaak binnen 3 – 8 minuten ter plaatse. Agenten rijden er soms daadwerkelijk de straatstenen eruit om op tijd te zijn. Ook schakelen de meldkamers snel tussen de beschikbare eenheden. Is een eenheid onderweg naar bijvoorbeeld een winkeldiefstal, krijgt de levensbedreigende melding altijd voorrang. Een andere eenheid neemt vervolgens de melding van de winkeldiefstal over.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd