Politie in 81.6% op tijd bij 2158 spoedmeldingen in Capelle aan den IJssel

vrijdag 24 maart 2017 12:57

Capelle aan den IJssel – De politie kreeg in 2016 te maken met 2158 spoedmeldingen in de gemeente Capelle aan den IJssel. In 81.6% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten ter plaatse. Dit is iets onder de norm van 90% die de landelijke Eenheid wenst te behalen. Spoedmeldingen zijn incidenten met een levensbedreigende situatie van bijvoorbeeld een reanimatie of een ernstig ongeval. Ook overvallen behoren tot spoedmeldingen.

De politie is in Capelle aan den IJssel vaak binnen 3 – 8 minuten ter plaatse. Dit is afhankelijk van de drukte op de weg en bijvoorbeeld de doorgang in de woonwijken. Verkeersdrukte en bijvoorbeeld drempels kunnen leiden tot een langere aanrijtijd. De Capelseweg bijvoorbeeld is een route die vaak wordt genomen tijdens een spoedmelding vanwege zijn centrale ligging. Voornamelijk tijdens de spits is deze weg vaak erg druk. Hierdoor kost het meer tijd om bijvoorbeeld vanuit het centrum naar de wijk Schollevaar te rijden.

Agenten die het dichtstbij zijn worden ingezet voor de spoedmeldingen. In enkele gevallen wordt er uitgerukt vanuit het bureau, in de meeste gevallen zitten de eenheiden al op straat tijdens bijvoorbeeld een surveillance. Als zij zijn gekoppeld aan een zogenaamd Prio 2 incident kan het voorkomen dat ook zij worden gewisseld om snel ter plaatse te gaan voor bijvoorbeeld en reanimatie.

Gemiddeld is de eenheid Rotterdam in 81.7% van de spoedmeldingen op tijd ter plaatse.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politie in 81.6% op tijd bij 2158 spoedmeldingen in Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – De politie kreeg in 2016 te maken met 2158 spoedmeldingen in de gemeente Capelle aan den IJssel. In 81.6% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten ter plaatse. Dit is iets onder de norm van 90% die de landelijke Eenheid wenst te behalen. Spoedmeldingen zijn incidenten met een levensbedreigende situatie van bijvoorbeeld een reanimatie of een ernstig ongeval. Ook overvallen behoren tot spoedmeldingen.

De politie is in Capelle aan den IJssel vaak binnen 3 – 8 minuten ter plaatse. Dit is afhankelijk van de drukte op de weg en bijvoorbeeld de doorgang in de woonwijken. Verkeersdrukte en bijvoorbeeld drempels kunnen leiden tot een langere aanrijtijd. De Capelseweg bijvoorbeeld is een route die vaak wordt genomen tijdens een spoedmelding vanwege zijn centrale ligging. Voornamelijk tijdens de spits is deze weg vaak erg druk. Hierdoor kost het meer tijd om bijvoorbeeld vanuit het centrum naar de wijk Schollevaar te rijden.

Agenten die het dichtstbij zijn worden ingezet voor de spoedmeldingen. In enkele gevallen wordt er uitgerukt vanuit het bureau, in de meeste gevallen zitten de eenheiden al op straat tijdens bijvoorbeeld een surveillance. Als zij zijn gekoppeld aan een zogenaamd Prio 2 incident kan het voorkomen dat ook zij worden gewisseld om snel ter plaatse te gaan voor bijvoorbeeld en reanimatie.

Gemiddeld is de eenheid Rotterdam in 81.7% van de spoedmeldingen op tijd ter plaatse.

 

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Vrachtwagen gekanteld A38 / A16 Ridderkerk

Ridderkerk - Op de A38 is in de bocht naar de A16 een vrachtwagen gekanteld. Volgens omstanders zou de vrachtwagen te hard hebben gereden en daarna zijn gekanteld. De bestuurder kwam door het ongeval bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer is ter plaatse en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!