Politie in 81.6% op tijd bij 2158 spoedmeldingen in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie kreeg in 2016 te maken met 2158 spoedmeldingen in de gemeente Capelle aan den IJssel. In 81.6% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten ter plaatse. Dit is iets onder de norm van 90% die de landelijke Eenheid wenst te behalen. Spoedmeldingen zijn incidenten met een levensbedreigende situatie van bijvoorbeeld een reanimatie of een ernstig ongeval. Ook overvallen behoren tot spoedmeldingen.

De politie is in Capelle aan den IJssel vaak binnen 3 – 8 minuten ter plaatse. Dit is afhankelijk van de drukte op de weg en bijvoorbeeld de doorgang in de woonwijken. Verkeersdrukte en bijvoorbeeld drempels kunnen leiden tot een langere aanrijtijd. De Capelseweg bijvoorbeeld is een route die vaak wordt genomen tijdens een spoedmelding vanwege zijn centrale ligging. Voornamelijk tijdens de spits is deze weg vaak erg druk. Hierdoor kost het meer tijd om bijvoorbeeld vanuit het centrum naar de wijk Schollevaar te rijden.

- Advertisement -

Agenten die het dichtstbij zijn worden ingezet voor de spoedmeldingen. In enkele gevallen wordt er uitgerukt vanuit het bureau, in de meeste gevallen zitten de eenheiden al op straat tijdens bijvoorbeeld een surveillance. Als zij zijn gekoppeld aan een zogenaamd Prio 2 incident kan het voorkomen dat ook zij worden gewisseld om snel ter plaatse te gaan voor bijvoorbeeld en reanimatie.

Gemiddeld is de eenheid Rotterdam in 81.7% van de spoedmeldingen op tijd ter plaatse.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...

Man (25) aangehouden als verdachte fatale steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vandaag heeft de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijke...