Spannende reconstructie over de brand aan de Marnixstraat in Amsterdam

Date:

Deel bericht:

Het is zaterdag 17 januari 2015 als de brandweer van Amsterdam wordt gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Marnixstraat 117. Het lijkt een routineklus te worden een woningbrand met flinke rook. Eenmaal ter plaatse blijkt het te gaan om een gecompliceerde brand. Bewoners zitten vast en er komen zwarte rookwolken uit twee verdiepingen van het pand. Een brandweerman laat tijdens het blussen bijna zelfs het leven als hij vast komt te zitten door het hevige vuur.

Marnixstraat 117 is een meeslepende reconstructie van de brand met de originele audio-opnames van de 112 meldkamer en het portofoonverkeer van de brandweer. Een film die je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.. De betrokken brandweermannen doen emotioneel hun verhaal. Deze meeslepende reconstructie is te zien op maandag 3 april om 21.00 in het programma KRO-NCRV Doc op Nederland 2.

- Advertisement -

Zaterdagmorgen 17 januari 2015 woedde er in een woning aan de Marnixstraat een felle brand. Kazerne Hendrik van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zit nagenoeg om de hoek en is als eerste met een tankautospuit ter plaatse. Al snel blijkt het te gaan om een brand waarbij meerdere mensen vast zitten in hun woningen. De brand die mogelijk is ontstaan in het Souterrain van de woning is fors, veel zwarte rookwolken komen uit het pand en meerdere verdiepingen zijn mogelijk in brand. Als eerste wordt er ingezet in het redden van de bewoners van de balkons. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van ladderwagens.

Drie bewoners raakten er tijdens de brand gewond door rookinhalatie. Omliggende woningen waren snel ontruimd en Liander heeft zo snel als mogelijk de gasleiding afgesloten. Twee brandweermannen raken gewond tijdens het blussen van de brand. Één van hen overleefde de brand bijna niet toen ze binnen werden verrast door heel veel vuur. Twee branweermannen lopen brandwonden op, ze konden nog net op tijd uit de woning komen. Een hond en een kat overleefden de brand niet.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...

Man (25) aangehouden als verdachte fatale steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vandaag heeft de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijke...