donderdag, oktober 28, 2021
11.1 C
Rotterdam
donderdag 28 oktober 2021

Spannende reconstructie over de brand aan de Marnixstraat in Amsterdam

Het is zaterdag 17 januari 2015 als de brandweer van Amsterdam wordt gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Marnixstraat 117. Het lijkt een routineklus te worden een woningbrand met flinke rook. Eenmaal ter plaatse blijkt het te gaan om een gecompliceerde brand. Bewoners zitten vast en er komen zwarte rookwolken uit twee verdiepingen van het pand. Een brandweerman laat tijdens het blussen bijna zelfs het leven als hij vast komt te zitten door het hevige vuur.

Marnixstraat 117 is een meeslepende reconstructie van de brand met de originele audio-opnames van de 112 meldkamer en het portofoonverkeer van de brandweer. Een film die je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.. De betrokken brandweermannen doen emotioneel hun verhaal. Deze meeslepende reconstructie is te zien op maandag 3 april om 21.00 in het programma KRO-NCRV Doc op Nederland 2.

Zaterdagmorgen 17 januari 2015 woedde er in een woning aan de Marnixstraat een felle brand. Kazerne Hendrik van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zit nagenoeg om de hoek en is als eerste met een tankautospuit ter plaatse. Al snel blijkt het te gaan om een brand waarbij meerdere mensen vast zitten in hun woningen. De brand die mogelijk is ontstaan in het Souterrain van de woning is fors, veel zwarte rookwolken komen uit het pand en meerdere verdiepingen zijn mogelijk in brand. Als eerste wordt er ingezet in het redden van de bewoners van de balkons. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van ladderwagens.

Drie bewoners raakten er tijdens de brand gewond door rookinhalatie. Omliggende woningen waren snel ontruimd en Liander heeft zo snel als mogelijk de gasleiding afgesloten. Twee brandweermannen raken gewond tijdens het blussen van de brand. Één van hen overleefde de brand bijna niet toen ze binnen werden verrast door heel veel vuur. Twee branweermannen lopen brandwonden op, ze konden nog net op tijd uit de woning komen. Een hond en een kat overleefden de brand niet.

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg