Spannende reconstructie over de brand aan de Marnixstraat in Amsterdam

Date:

Deel bericht:

Het is zaterdag 17 januari 2015 als de brandweer van Amsterdam wordt gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Marnixstraat 117. Het lijkt een routineklus te worden een woningbrand met flinke rook. Eenmaal ter plaatse blijkt het te gaan om een gecompliceerde brand. Bewoners zitten vast en er komen zwarte rookwolken uit twee verdiepingen van het pand. Een brandweerman laat tijdens het blussen bijna zelfs het leven als hij vast komt te zitten door het hevige vuur.

Marnixstraat 117 is een meeslepende reconstructie van de brand met de originele audio-opnames van de 112 meldkamer en het portofoonverkeer van de brandweer. Een film die je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.. De betrokken brandweermannen doen emotioneel hun verhaal. Deze meeslepende reconstructie is te zien op maandag 3 april om 21.00 in het programma KRO-NCRV Doc op Nederland 2.

- Advertisement -

Zaterdagmorgen 17 januari 2015 woedde er in een woning aan de Marnixstraat een felle brand. Kazerne Hendrik van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zit nagenoeg om de hoek en is als eerste met een tankautospuit ter plaatse. Al snel blijkt het te gaan om een brand waarbij meerdere mensen vast zitten in hun woningen. De brand die mogelijk is ontstaan in het Souterrain van de woning is fors, veel zwarte rookwolken komen uit het pand en meerdere verdiepingen zijn mogelijk in brand. Als eerste wordt er ingezet in het redden van de bewoners van de balkons. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van ladderwagens.

Drie bewoners raakten er tijdens de brand gewond door rookinhalatie. Omliggende woningen waren snel ontruimd en Liander heeft zo snel als mogelijk de gasleiding afgesloten. Twee brandweermannen raken gewond tijdens het blussen van de brand. Één van hen overleefde de brand bijna niet toen ze binnen werden verrast door heel veel vuur. Twee branweermannen lopen brandwonden op, ze konden nog net op tijd uit de woning komen. Een hond en een kat overleefden de brand niet.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...