woensdag, oktober 20, 2021
15.2 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Inbrekers heterdaad aangehouden Maria Daneelserf Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De politie heeft zondagochtend 2 april drietal personen heterdaad betrapt op een inbraak in een kapperszaak aan het Maria Daneelserf. Een politieagent in vrije tijd spotte de drietal toen deze de deur van kapperszaak aan het open breken waren.

 

Twee verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Politieagenten zochten nog naar de derde verdachte, deze wist vooralsnog de ontkomen. De inbraak is overgedragen aan de recherche die deze zaak verder zullen onderzoeken.

 

 

Hieronder het bericht vanuit de ogen van de politieagent ;

“Bedrijfsinbrekers Maria Danneels Erf op heterdaad aangehouden

Het was zondagochtend 2 april, tegen het einde van de nachtdienst, toen de melding viel dat een drietal personen werd betrapt tijdens hun poging in te breken bij een kapperszaak aan het Maria Danneels Erf in Capelle aan den IJssel.

Een collega in vrije tijd, spotte het drietal terwijl zij net bezig waren een deur van een kapperszaak open te breken. De collega sprak ze aan en belde met de politiemeldkamer voor versterking. De verdachten waren echter niet van plan te blijven staan en renden hard weg met in hun kielzog onze collega. Al rennend sprak de rennende collega de inmiddels aanrijdende eenheden bij.

Toen kwamen wij in beeld

Met meerdere eenheden reden wij zo spoedig mogelijk naar onze collega toe. Al snel kreeg een eenheid hem in beeld. Hij wees naar één van de verdachte die hij achterna had gezeten en vertelde dat de andere twee waren doorgerend. Omdat één van de aanwezige collega’s een politiefiets aan boord van zijn dienstauto had maakte deze hier direct gebruik van. Hij stapte op de fiets en fietste in de richting welke de collega in vrije tijd hem had aangewezen.

Dit met resultaat, want de collega kreeg al gauw de tweede verdachte in het vizier. Na een korte achtervolging op de fiets dacht de verdachte de collega te slim af te zijn door zich in de struiken te verstoppen, maar dit bleek een domme zet. De struiken werden afgezet en de collega kon de verdachte aanhouden.

De andere collega’s zochten nog naar de derde verdachte in dit verhaal, maar deze wist vooralsnog te ontkomen.

Nadat de twee verdachten waren ingesloten op het politiebureau werd de zaak toevertrouwd op papier en met volle tevredenheid over het resultaat en de goede samenwerking overgedragen aan de collega’s van de recherche. Zij zullen de zaak verder onderzoeken.”

Via : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

Bedrijfsinbrekers Maria Danneels Erf op heterdaad aangehoudenHet was zondagochtend 2 april, tegen het einde van de…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Mittwoch, 5. April 2017

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg