vrijdag, juni 18, 2021
19.7 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Inbrekers heterdaad aangehouden Maria Daneelserf Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De politie heeft zondagochtend 2 april drietal personen heterdaad betrapt op een inbraak in een kapperszaak aan het Maria Daneelserf. Een politieagent in vrije tijd spotte de drietal toen deze de deur van kapperszaak aan het open breken waren.

 

Twee verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Politieagenten zochten nog naar de derde verdachte, deze wist vooralsnog de ontkomen. De inbraak is overgedragen aan de recherche die deze zaak verder zullen onderzoeken.

 

 

Hieronder het bericht vanuit de ogen van de politieagent ;

“Bedrijfsinbrekers Maria Danneels Erf op heterdaad aangehouden

Het was zondagochtend 2 april, tegen het einde van de nachtdienst, toen de melding viel dat een drietal personen werd betrapt tijdens hun poging in te breken bij een kapperszaak aan het Maria Danneels Erf in Capelle aan den IJssel.

Een collega in vrije tijd, spotte het drietal terwijl zij net bezig waren een deur van een kapperszaak open te breken. De collega sprak ze aan en belde met de politiemeldkamer voor versterking. De verdachten waren echter niet van plan te blijven staan en renden hard weg met in hun kielzog onze collega. Al rennend sprak de rennende collega de inmiddels aanrijdende eenheden bij.

Toen kwamen wij in beeld

Met meerdere eenheden reden wij zo spoedig mogelijk naar onze collega toe. Al snel kreeg een eenheid hem in beeld. Hij wees naar één van de verdachte die hij achterna had gezeten en vertelde dat de andere twee waren doorgerend. Omdat één van de aanwezige collega’s een politiefiets aan boord van zijn dienstauto had maakte deze hier direct gebruik van. Hij stapte op de fiets en fietste in de richting welke de collega in vrije tijd hem had aangewezen.

Dit met resultaat, want de collega kreeg al gauw de tweede verdachte in het vizier. Na een korte achtervolging op de fiets dacht de verdachte de collega te slim af te zijn door zich in de struiken te verstoppen, maar dit bleek een domme zet. De struiken werden afgezet en de collega kon de verdachte aanhouden.

De andere collega’s zochten nog naar de derde verdachte in dit verhaal, maar deze wist vooralsnog te ontkomen.

Nadat de twee verdachten waren ingesloten op het politiebureau werd de zaak toevertrouwd op papier en met volle tevredenheid over het resultaat en de goede samenwerking overgedragen aan de collega’s van de recherche. Zij zullen de zaak verder onderzoeken.”

Via : Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost

 

Bedrijfsinbrekers Maria Danneels Erf op heterdaad aangehoudenHet was zondagochtend 2 april, tegen het einde van de…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Mittwoch, 5. April 2017

Related Articles

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft vrijdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Gewonde na steekpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Wolphaertsbocht in Rotterdam is donderdagmiddag een man gewond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,978VolgersVolg