Agent schoot terecht bij woningbrand in Zwolle

Date:

Deel bericht:

Zwolle – De politieagent die op 12 december 2016 aan de Van der Laenstraat in Zwolle op een 47-jarige man heeft geschoten, handelde rechtmatig. Tot die conclusie komt het Openbaar Ministerie, na een onderzoek door de Rijksrecherche. De agent zal niet vervolgd worden.

In de nacht van 12 december kwam er een melding binnen van een brand in een pand aan de Van der Laenstraat in Zwolle. De 47-jarige bewoner had eerder die avond gedreigd om de woning in brand te steken. Tijdens het blussen van de brand liep de man met een mes in de richting van de politieagent en maakte hiermee stekende bewegingen. De politieagent loste twee schoten, maar raakte de man niet. De man gooide vervolgens een mes naar de politieagent, die een derde schot loste en de man in zijn been raakte.

- Advertisement -

De politie had inmiddels meerdere verbalisanten ter plaatse. Ondanks deze verhoogde politie inzet, en het gebruik van pepperspray, lukte het niet om de man onder controle te krijgen. Op het moment dat de man richting de Van Ittersumstraat vluchtte, schoot de agent voor de vierde keer. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden.

Zoals gebruikelijk heeft de Rijksrecherche onderzoek gedaan naar het gebruik van het dienstwapen. Het OM concludeert op basis van dit onderzoek dat er sprake was van een levensbedreigende situatie. De politieagent kan een beroep doen op noodweer en heeft rechtmatig gehandeld.

De betrokkenen zijn door het OM op de hoogte gesteld dat de zaak tegen de agent wordt geseponeerd.

De strafzaak tegen de 47-jarige man wordt op 18 april behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee doden in Drentse Weiteveen bij ‘geweldsincident’, verdachte (50) aangehouden

Landelijk - In het dorp Weiteveen (gemeente Emmen) zijn twee personen overleden bij een 'geweldsincident', zo laat de...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...