Grote geldvangsten in centrum Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Misdaad mag niet lonen. Politieagenten in Rotterdam-Stad staan hiervoor. Nog geen vier maanden van het jaar voorbij en nu al wisten agenten in het centrum in vijftien verschillende zaken zo’n 265.000 euro af te pakken op verdenking van witwissen. Ook namen zij dure horloges en twee vuurwapens in beslag.

Criminelen die flink de bloemetjes buiten zetten en zich profileren met dure auto’s, kleding en sieraden zijn de politie een doorn in het oog. Het afpakken van crimineel verkregen geld en goederen heeft daarom ook een hoge prioriteit. Herkenbaar en in burger zijn de agenten scherp op verdachte situaties en opvallende gedragingen. Dat leidde de eerste maanden van het jaar al tot mooie resultaten.

- Advertisement -

Luik
Sommige verdachten verzinnen van alles om het geld goed te verstoppen. Dat bleek toen politieagenten op 23 januari een buitenlands voertuig met daarin twee mannen controleerden op de Maasboulevard. Tijdens dit onderzoek zagen de politieagenten een luik op de plek waar een reservewiel hoort te zit. Onder het luik vonden zij 43.000 euro aan bankbiljetten

Preventief fouilleren
Ook bij metrostation Coolhaven was het raak. Tijdens een preventief fouilleeractie op 25 januari controleerden politieagenten een man uit die 24.000 euro op zak had. Een goede verklaring kon hij niet geven, reden genoeg voor de agenten om dit geld in beslag te nemen.

Schoenendoos
Op 18 februari werd de aandacht van politieagenten getrokken door twee Albanese mannen in een duur appartementencomplex aan de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De agenten stelden een onderzoek in en troffen in het appartement maar liefst 120.000 euro in een schoenendoos. Ook twee Breitling horloges werden inbeslaggenomen. De twee mannen van 39 en 48 jaar oud werden ingerekend, het geld en de sieraden waren zij kwijt.

Ondermijning
Ondermijning is de vermenging van criminaliteit in de onderwereld met de gezonde samenleving in de bovenwereld. Normen en waarden vervagen, criminaliteit wordt een onderdeel van de samenleving.

Praktijkvoorbeelden zijn er te over: families die drugshandel als grootste inkomstenbron hebben, zaken die niet kunnen kloppen: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s of jongeren. Horecagelegenheden die afhankelijk zijn van illegale gokzuilen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. De gemeente Rotterdam, OM, belastingdienst en de politie werken samen om de ondermijning te bestrijden.

Bron: automatisch overgenomen van politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie veroorzaakt schade aan deur en auto Kleine Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie gealarmeerd na een explosie in de...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Aanhoudingen en inbeslagnames bij grote verkeerscontrole Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft woensdagmiddag en avond een grote controle gehouden op de Maasboulevard. Als Nieuws op...