Dertig relschoppers Feyenoord-Excelsior vast tot na de kampioenswedstrijd

Date:

Deel bericht:

Het openbaar ministerie vordert bij de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis van dertig mensen die zondag 7 mei werden aangehouden wegens openlijk geweld rondom de voetbalwedstrijd Excelsior-Feyenoord.

Deze dertig worden ervan verdacht geweld te hebben gepleegd tegen personen, vooral politieagenten, tijdens de ongeregeldheden die zich na het verlies van Feyenoord in het centrum afspeelden. Het OM acht hun voorlopige hechtenis noodzakelijk om herhaling te voorkomen.

- Advertisement -

Voor openlijk geweld werden zondag 43 mensen aangehouden. De verdachten die niet worden voorgeleid, krijgen een gedragsaanwijzing met meldplicht van de officier van justitie. Dat betekent dat ze in ieder geval zondag en maandag (14 en 15 mei) niet in de buurt van de Kuip of het stadhuis mogen komen.

Het merendeel van de in totaal ruim honderd verdachten die zondag werden aangehouden, is al eerder heengezonden met een strafbeschikking of een dagvaarding. In zo’n 20 zaken moet nog nader onderzoek worden gedaan.

De heengezonden mensen worden verdacht van minder ernstige feiten zoals bijvoorbeeld belediging en vernieling. Ook een aantal eerder heengezonden verdachten heeft een gedragsaanwijzing gekregen. Er wordt bekeken of namen aan de gemeente doorgegeven worden zodat die eventueel bestuurlijke maatregelen kan treffen.

De verdachten die vandaag voorgeleid worden, variëren in leeftijd van 14 tot 45 jaar en komen uit verschillende plaatsen in het land.

Bron : om.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...