Bouwvakker overleden na instorting gemeentehuis Woerden

vrijdag 12 mei 2017 22:06

Woerden – De hulpdiensten gaan er niet meer vanuit dat de man die bij de instorting van het stadhuis in Woeden onder het puin terecht kwam nog leeft. Dit heeft de burgemeester van Woerden tijdens een persconferentie bevestigd.

Vanmorgen stortte een gedeelte van het oude gemeentehuis tijdens renovatiewerkzaamheden in. Twee verdiepingen vielen er naar beneden. Een bouwvakker die aan het werk was werd bedolven onder het puin.

Bij de collega’s van het slachtoffer is de verslagenheid groot. Een collega die een kraan bestuurder zag het ongeluk gebeuren. Burgemeester Molkenboer is eveneens hard geraakt, hij gaf aan dat een bedrijfsongeval als deze enorme emoties op roept, ook omdat het om een ongeval in zijn eigen gemeentehuis betreft.

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. De vloeren werden tijdens het instorten doorgezaagd. Deze waren echter wel gestut. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Een speciaal team van de brandweer is ter plaatse om het slachtoffer onder het puin vandaan te halen. Echter is de situatie nog niet veilig vanwege verdere instortingsgevaar. Pas als alles is gestut kan er begonnen worden aan de bergingsactie naar het slachtoffer.

Foto’s : Remco Gerritsen

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Bouwvakker overleden na instorting gemeentehuis Woerden
Schrijver:

 

 

Woerden – De hulpdiensten gaan er niet meer vanuit dat de man die bij de instorting van het stadhuis in Woeden onder het puin terecht kwam nog leeft. Dit heeft de burgemeester van Woerden tijdens een persconferentie bevestigd.

Vanmorgen stortte een gedeelte van het oude gemeentehuis tijdens renovatiewerkzaamheden in. Twee verdiepingen vielen er naar beneden. Een bouwvakker die aan het werk was werd bedolven onder het puin.

Bij de collega’s van het slachtoffer is de verslagenheid groot. Een collega die een kraan bestuurder zag het ongeluk gebeuren. Burgemeester Molkenboer is eveneens hard geraakt, hij gaf aan dat een bedrijfsongeval als deze enorme emoties op roept, ook omdat het om een ongeval in zijn eigen gemeentehuis betreft.

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. De vloeren werden tijdens het instorten doorgezaagd. Deze waren echter wel gestut. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Een speciaal team van de brandweer is ter plaatse om het slachtoffer onder het puin vandaan te halen. Echter is de situatie nog niet veilig vanwege verdere instortingsgevaar. Pas als alles is gestut kan er begonnen worden aan de bergingsactie naar het slachtoffer.

Foto’s : Remco Gerritsen

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!