Bouwvakker overleden na instorting gemeentehuis Woerden

Date:

Deel bericht:

Woerden – De hulpdiensten gaan er niet meer vanuit dat de man die bij de instorting van het stadhuis in Woeden onder het puin terecht kwam nog leeft. Dit heeft de burgemeester van Woerden tijdens een persconferentie bevestigd.

Vanmorgen stortte een gedeelte van het oude gemeentehuis tijdens renovatiewerkzaamheden in. Twee verdiepingen vielen er naar beneden. Een bouwvakker die aan het werk was werd bedolven onder het puin.

- Advertisement -

Bij de collega’s van het slachtoffer is de verslagenheid groot. Een collega die een kraan bestuurder zag het ongeluk gebeuren. Burgemeester Molkenboer is eveneens hard geraakt, hij gaf aan dat een bedrijfsongeval als deze enorme emoties op roept, ook omdat het om een ongeval in zijn eigen gemeentehuis betreft.

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. De vloeren werden tijdens het instorten doorgezaagd. Deze waren echter wel gestut. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Een speciaal team van de brandweer is ter plaatse om het slachtoffer onder het puin vandaan te halen. Echter is de situatie nog niet veilig vanwege verdere instortingsgevaar. Pas als alles is gestut kan er begonnen worden aan de bergingsactie naar het slachtoffer.

Foto’s : Remco Gerritsen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....

Fietser zwaargewond na aanrijding op de Hoofdweg in Rotterdam (video)

Rotterdam - Een man is maandag tegen het eind van de middag zwaargewond geraakt omdat hij op zijn...