Bouwvakker overleden na instorting gemeentehuis Woerden

Date:

Deel bericht:

Woerden – De hulpdiensten gaan er niet meer vanuit dat de man die bij de instorting van het stadhuis in Woeden onder het puin terecht kwam nog leeft. Dit heeft de burgemeester van Woerden tijdens een persconferentie bevestigd.

Vanmorgen stortte een gedeelte van het oude gemeentehuis tijdens renovatiewerkzaamheden in. Twee verdiepingen vielen er naar beneden. Een bouwvakker die aan het werk was werd bedolven onder het puin.

- Advertisement -

Bij de collega’s van het slachtoffer is de verslagenheid groot. Een collega die een kraan bestuurder zag het ongeluk gebeuren. Burgemeester Molkenboer is eveneens hard geraakt, hij gaf aan dat een bedrijfsongeval als deze enorme emoties op roept, ook omdat het om een ongeval in zijn eigen gemeentehuis betreft.

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. De vloeren werden tijdens het instorten doorgezaagd. Deze waren echter wel gestut. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Een speciaal team van de brandweer is ter plaatse om het slachtoffer onder het puin vandaan te halen. Echter is de situatie nog niet veilig vanwege verdere instortingsgevaar. Pas als alles is gestut kan er begonnen worden aan de bergingsactie naar het slachtoffer.

Foto’s : Remco Gerritsen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...

OM eist 14 jaar cel voor Youness el K. voor moord op Knut Rietveld

Rotterdam, 7 juni 2024 - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van 14 jaar geëist tegen de...