Dag van het Park 2017 Capelle aan den IJssel : Waan je in de Middeleeuwen

dinsdag 23 mei 2017 13:22

Capelle aan den IJssel  – Het Schollebos is dit jaar wederom twee dagen lang het strijdtoneel van Middeleeuwse ridders en hun jonkvrouwen. Het is de elfde keer dat Capelle de Dag van het Park viert. Bezoeker zijn welkom op zaterdag 27 mei van 16:00 tot 22:00 uur en zondag 28 mei van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis.

“We zijn erg trots op ons groen in Capelle, en dat zijn we niet voor niets: in 2015 zijn we uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland”, vertelt de trotse wethouder Jean-Paul Meuldijk (buitenruimte). Net als vorig jaar is de Dag van het Park ook dit jaar twee dagen feest. “Het Schollebos is een fantastische groene recreatieplek, en tijdens dit festival kan iedereen hiervan genieten. Zaterdag met muziek, veldslagen en een spectaculaire vuurshow. En zondag meer als familiedag met onder meer een braderie en diverse kinderspelen. Kortom, voor jong en oud is er van alles te beleven!”

 

Programma zaterdag

Tijdens de beide dagen van de Dag van het Park krijgen bezoekers te zien hoe het leven was in de Middeleeuwen. Zo worden bij het tentendorp diverse oude ambachten beoefend. Ook worden er demonstraties en workshops gegeven, en vinden er diverse riddergevechten te paard plaats waarbij om de hand van de schone jonkvrouw wordt gestreden. Voor sommige activiteiten of workshops, zoals het boogschieten, wordt een kleine vergoeding gevraagd. Zaterdagavond kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire vuurwerkshow.

 

Volledige programma zaterdag 28 mei van 16.00 tot 22.00 uur

16:00– 21:30 uur:             Muziekoptredens op het podium

(tijden:  16:00-16:45 / 17:30-18:15 / 19:15-20:00 / 20:45-21:30 uur)

16:45 – 17:30 uur:            Veldslag op het toernooiveld

18:15 – 18:45 uur:            Wapendemonstratie door ridders te paard op het toernooiveld

18:45 – 19:15 uur:            Boogschietdemonstratie

20:00 – 20:45 uur:            Veldslag op het toernooiveld

21.30 uur:                           Afsluiting met vuurshow

 

Programma zondag

Naast het middeleeuwse kampement is er op de zondag een grote braderie met oudhollandse ambachten, lokale organisaties (zoals de korfbalvereniging en het RopaRun-team Capelle), enkele creatieve en kunstzinnige kramen, maar ook allerlei snuisterijen. Er zijn ook diverse activiteiten voor kinderen zoals opblaasbare attracties, een schminkstand en kinderboerderij met een knuffelhoek. Voor sommige attracties dient een kleine bijdrage worden betaald. Ook is er een schaapsherder aanwezig met die vertelt over zijn werkzaamheden.

 

Bezoekersinformatie

Aanbevolen wordt om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Toch met de auto?  Parkeer dan bij sportpark Schenkel of achter het gemeentehuis. Vanaf daar rijden oldtimerbussen gratis naar het Schollebos. De bussen rijden zaterdag van 15:45 tot 22:15 uur en zondag van 11:45 tot 17:15 uur.

 

Voor meer informatie zie de speciale facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Dag-van-het-Park-Capelle-aan-den-IJssel/330696876978738.

 

0 reacties

Dag van het Park 2017 Capelle aan den IJssel : Waan je in de Middeleeuwen
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel  – Het Schollebos is dit jaar wederom twee dagen lang het strijdtoneel van Middeleeuwse ridders en hun jonkvrouwen. Het is de elfde keer dat Capelle de Dag van het Park viert. Bezoeker zijn welkom op zaterdag 27 mei van 16:00 tot 22:00 uur en zondag 28 mei van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis.

“We zijn erg trots op ons groen in Capelle, en dat zijn we niet voor niets: in 2015 zijn we uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland”, vertelt de trotse wethouder Jean-Paul Meuldijk (buitenruimte). Net als vorig jaar is de Dag van het Park ook dit jaar twee dagen feest. “Het Schollebos is een fantastische groene recreatieplek, en tijdens dit festival kan iedereen hiervan genieten. Zaterdag met muziek, veldslagen en een spectaculaire vuurshow. En zondag meer als familiedag met onder meer een braderie en diverse kinderspelen. Kortom, voor jong en oud is er van alles te beleven!”

 

Programma zaterdag

Tijdens de beide dagen van de Dag van het Park krijgen bezoekers te zien hoe het leven was in de Middeleeuwen. Zo worden bij het tentendorp diverse oude ambachten beoefend. Ook worden er demonstraties en workshops gegeven, en vinden er diverse riddergevechten te paard plaats waarbij om de hand van de schone jonkvrouw wordt gestreden. Voor sommige activiteiten of workshops, zoals het boogschieten, wordt een kleine vergoeding gevraagd. Zaterdagavond kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire vuurwerkshow.

 

Volledige programma zaterdag 28 mei van 16.00 tot 22.00 uur

16:00– 21:30 uur:             Muziekoptredens op het podium

(tijden:  16:00-16:45 / 17:30-18:15 / 19:15-20:00 / 20:45-21:30 uur)

16:45 – 17:30 uur:            Veldslag op het toernooiveld

18:15 – 18:45 uur:            Wapendemonstratie door ridders te paard op het toernooiveld

18:45 – 19:15 uur:            Boogschietdemonstratie

20:00 – 20:45 uur:            Veldslag op het toernooiveld

21.30 uur:                           Afsluiting met vuurshow

 

Programma zondag

Naast het middeleeuwse kampement is er op de zondag een grote braderie met oudhollandse ambachten, lokale organisaties (zoals de korfbalvereniging en het RopaRun-team Capelle), enkele creatieve en kunstzinnige kramen, maar ook allerlei snuisterijen. Er zijn ook diverse activiteiten voor kinderen zoals opblaasbare attracties, een schminkstand en kinderboerderij met een knuffelhoek. Voor sommige attracties dient een kleine bijdrage worden betaald. Ook is er een schaapsherder aanwezig met die vertelt over zijn werkzaamheden.

 

Bezoekersinformatie

Aanbevolen wordt om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Toch met de auto?  Parkeer dan bij sportpark Schenkel of achter het gemeentehuis. Vanaf daar rijden oldtimerbussen gratis naar het Schollebos. De bussen rijden zaterdag van 15:45 tot 22:15 uur en zondag van 11:45 tot 17:15 uur.

 

Voor meer informatie zie de speciale facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Dag-van-het-Park-Capelle-aan-den-IJssel/330696876978738.

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!