Huismeesters maken Rotterdam Oost veiliger en socialer

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vijf extra huismeesters zijn sinds januari actief in Prins Alexander. De extra huismeesters worden vanuit het Programma Oost ingezet en betaald. Zij pakken initiatieven op die de ontmoeting in het gebied stimuleren, de sociale omgang verbeteren en de veiligheid rondom de flats bevorderen. Verder houden zij een oogje in het zeil op de flats en de bewoners.

Prettig en veilig wonen
Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid, programma Oost) bezocht op woensdag 24 mei de huismeesters in Prins Alexander: “ De belangrijkste reden voor de gemeente om huismeesters in te zetten in de wooncomplexen is dat we willen dat mensen zich prettig en veilig voelen in hun woonomgeving. Een huismeester helpt daarbij, is het aanspreekpunt voor de bewoners en houdt een oogje in het zeil: komen er onwelkome gasten binnen? Of zijn er lampjes stuk? Op deze manier brengen we meer sociale controle terug in de woonomgeving. Voor mensen die wat ouder zijn, betekent dat veel in hun gevoel van veiligheid.”

- Advertisement -

Uitbreiding
Inmiddels zijn vier huismeesters actief. Voor de vijfde huismeester loopt de werving. Zij werken in verschillende wooncomplexen met verschillende leeftijdsopbouw en problematiek. De huismeesters werken ook nauw samen met de huismeesters van wooncorporaties. Door de keuze voor verschillende werkomgevingen is het mogelijk om te vergelijken hoe de extra inzet uitpakt en hoe de bewoners deze waarderen. Het aantal huismeesters wordt ook uitgebreid naar Rotterdam-Zuid. In totaal is het streven 10 huismeesters dit jaar.

Eerste huismeesters
De eerste extra huismeesters zijn reeds actief, de komende tijd volgen er meer. De eerste die aan de slag is gegaan is Theo. Hij is huismeester voor de complexen aan de Favrestraat en de Husleystraat. Theo is voor veiligheid en sociale samenhang de directe schakel naar de gemeente. Daarnaast hebben onderwerpen als vervuiling en eenzaamheid zijn aandacht. Theo werkt nauw samen met de huismeester van Woonstad Rotterdam.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...