zaterdag, juli 31, 2021
17.2 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Huismeesters maken Rotterdam Oost veiliger en socialer

Rotterdam – Vijf extra huismeesters zijn sinds januari actief in Prins Alexander. De extra huismeesters worden vanuit het Programma Oost ingezet en betaald. Zij pakken initiatieven op die de ontmoeting in het gebied stimuleren, de sociale omgang verbeteren en de veiligheid rondom de flats bevorderen. Verder houden zij een oogje in het zeil op de flats en de bewoners.

Prettig en veilig wonen
Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid, programma Oost) bezocht op woensdag 24 mei de huismeesters in Prins Alexander: “ De belangrijkste reden voor de gemeente om huismeesters in te zetten in de wooncomplexen is dat we willen dat mensen zich prettig en veilig voelen in hun woonomgeving. Een huismeester helpt daarbij, is het aanspreekpunt voor de bewoners en houdt een oogje in het zeil: komen er onwelkome gasten binnen? Of zijn er lampjes stuk? Op deze manier brengen we meer sociale controle terug in de woonomgeving. Voor mensen die wat ouder zijn, betekent dat veel in hun gevoel van veiligheid.”

Uitbreiding
Inmiddels zijn vier huismeesters actief. Voor de vijfde huismeester loopt de werving. Zij werken in verschillende wooncomplexen met verschillende leeftijdsopbouw en problematiek. De huismeesters werken ook nauw samen met de huismeesters van wooncorporaties. Door de keuze voor verschillende werkomgevingen is het mogelijk om te vergelijken hoe de extra inzet uitpakt en hoe de bewoners deze waarderen. Het aantal huismeesters wordt ook uitgebreid naar Rotterdam-Zuid. In totaal is het streven 10 huismeesters dit jaar.

Eerste huismeesters
De eerste extra huismeesters zijn reeds actief, de komende tijd volgen er meer. De eerste die aan de slag is gegaan is Theo. Hij is huismeester voor de complexen aan de Favrestraat en de Husleystraat. Theo is voor veiligheid en sociale samenhang de directe schakel naar de gemeente. Daarnaast hebben onderwerpen als vervuiling en eenzaamheid zijn aandacht. Theo werkt nauw samen met de huismeester van Woonstad Rotterdam.

Related Articles

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp...

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Man (82) overleden na aanrijding met tram Monseigneur van Steelaan Den Haag

0
Den Haag - Bij een aanrijding met en tram op de Monseigneur van Steelaan is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct [...]

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg [...]

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht [...]

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24 [...]

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,007VolgersVolg