Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel kiest voor project ‘scholen gaan samen scheiden’

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Op maandag 29 mei, de Dag van de Kindergemeenteraad, heeft de kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel onder leiding van de voorzitter, burgemeester Martijn Vroom, vergaderd over projecten op het gebied van het thema duurzaamheid.

 

- Advertisement -

Tijdens de vergadering zijn de voorstellen voor drie verschillende projecten behandeld. Dit waren een ‘Elke dop is dop’, ‘Mik je blik’ en ‘Scholen gaan afval scheiden’. Het project ‘Scholen gaan afval scheiden’ is door de kindergemeenteraadsleden gekozen als beste project. De gemeente Krimpen aan den IJssel stelt €2000,- beschikbaar om het project ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. De Dag van de Kindergemeenteraad is georganiseerd door gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met Prodemos.

Project Scholen gaan afval scheiden

Bij de presentatie van het project tijdens de kinderraadsvergadering vertelden de kinderraadsleden hoe ze tot het projectvoorstel zijn gekomen. Bij de stemming werd het project met een meerderheid van stemmen gekozen als beste project voor de kinderen in Krimpen aan den IJssel.

Dag van de Kindergemeenteraad

Tijdens de Dag van de Kindergemeenteraad zijn de kindergemeenteraadsleden aan de slag gegaan met ideeën die door de deelnemende Krimpense scholen zijn bedacht en ingediend. Die ideeën moesten voldoen aan het thema ‘duurzaamheid’ en daarnaast moeten zo veel mogelijk kinderen er plezier van kunnen hebben. Gedurende de dag hebben de kinderen drie van die ideeën uitgewerkt tot uitvoerbare projecten. Vervolgens hebben ze de raadsvergadering voorbereid. Bij het uitwerken van de ideeën en het voorbereiden van de vergadering werden de kinderraadsleden geholpen door gemeenteraadsleden, wethouder Marco Oosterwijk (duurzaamheid) en een team ambtenaren.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad is op 14 december 2016 geïnstalleerd en bezig met haar zittingsperiode, die loopt tot aan de zomervakantie. De kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...