zaterdag, juli 31, 2021
20 C
Rotterdam
zaterdag 31 juli 2021

Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel kiest voor project ‘scholen gaan samen scheiden’

Krimpen aan den IJssel – Op maandag 29 mei, de Dag van de Kindergemeenteraad, heeft de kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel onder leiding van de voorzitter, burgemeester Martijn Vroom, vergaderd over projecten op het gebied van het thema duurzaamheid.

 

Tijdens de vergadering zijn de voorstellen voor drie verschillende projecten behandeld. Dit waren een ‘Elke dop is dop’, ‘Mik je blik’ en ‘Scholen gaan afval scheiden’. Het project ‘Scholen gaan afval scheiden’ is door de kindergemeenteraadsleden gekozen als beste project. De gemeente Krimpen aan den IJssel stelt €2000,- beschikbaar om het project ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. De Dag van de Kindergemeenteraad is georganiseerd door gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met Prodemos.

Project Scholen gaan afval scheiden

Bij de presentatie van het project tijdens de kinderraadsvergadering vertelden de kinderraadsleden hoe ze tot het projectvoorstel zijn gekomen. Bij de stemming werd het project met een meerderheid van stemmen gekozen als beste project voor de kinderen in Krimpen aan den IJssel.

Dag van de Kindergemeenteraad

Tijdens de Dag van de Kindergemeenteraad zijn de kindergemeenteraadsleden aan de slag gegaan met ideeën die door de deelnemende Krimpense scholen zijn bedacht en ingediend. Die ideeën moesten voldoen aan het thema ‘duurzaamheid’ en daarnaast moeten zo veel mogelijk kinderen er plezier van kunnen hebben. Gedurende de dag hebben de kinderen drie van die ideeën uitgewerkt tot uitvoerbare projecten. Vervolgens hebben ze de raadsvergadering voorbereid. Bij het uitwerken van de ideeën en het voorbereiden van de vergadering werden de kinderraadsleden geholpen door gemeenteraadsleden, wethouder Marco Oosterwijk (duurzaamheid) en een team ambtenaren.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad is op 14 december 2016 geïnstalleerd en bezig met haar zittingsperiode, die loopt tot aan de zomervakantie. De kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Related Articles

Meerdere aanhoudingen en gewonde na schietpartij Donge Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft na aanleiding van de schietpartij op de Donge in Rotterdam-Zevenkamp...

Automobilist rijdt snoeihard tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 08.50 uur gewond geraakt nadat hij met zijn...

Man (82) overleden na aanrijding met tram Monseigneur van Steelaan Den Haag

0
Den Haag - Bij een aanrijding met en tram op de Monseigneur van Steelaan is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct

Zwaar eenzijdig ongeval bij het Varkenoordseviaduct [...]

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg

Scooterrijder flink gewond na val op de Terbregseweg [...]

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht

Schietpartij op de Donge; gewonde op de vlucht [...]

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24

Rotterdam herdenkt deportatie joden bij Loods 24 [...]

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten

Duncan Laurence bestormt Amerikaanse hitlijsten [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,007VolgersVolg