Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel kiest voor project ‘scholen gaan samen scheiden’

maandag 29 mei 2017 22:18

Krimpen aan den IJssel – Op maandag 29 mei, de Dag van de Kindergemeenteraad, heeft de kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel onder leiding van de voorzitter, burgemeester Martijn Vroom, vergaderd over projecten op het gebied van het thema duurzaamheid.

 

Tijdens de vergadering zijn de voorstellen voor drie verschillende projecten behandeld. Dit waren een ‘Elke dop is dop’, ‘Mik je blik’ en ‘Scholen gaan afval scheiden’. Het project ‘Scholen gaan afval scheiden’ is door de kindergemeenteraadsleden gekozen als beste project. De gemeente Krimpen aan den IJssel stelt €2000,- beschikbaar om het project ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. De Dag van de Kindergemeenteraad is georganiseerd door gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met Prodemos.

Project Scholen gaan afval scheiden

Bij de presentatie van het project tijdens de kinderraadsvergadering vertelden de kinderraadsleden hoe ze tot het projectvoorstel zijn gekomen. Bij de stemming werd het project met een meerderheid van stemmen gekozen als beste project voor de kinderen in Krimpen aan den IJssel.

Dag van de Kindergemeenteraad

Tijdens de Dag van de Kindergemeenteraad zijn de kindergemeenteraadsleden aan de slag gegaan met ideeën die door de deelnemende Krimpense scholen zijn bedacht en ingediend. Die ideeën moesten voldoen aan het thema ‘duurzaamheid’ en daarnaast moeten zo veel mogelijk kinderen er plezier van kunnen hebben. Gedurende de dag hebben de kinderen drie van die ideeën uitgewerkt tot uitvoerbare projecten. Vervolgens hebben ze de raadsvergadering voorbereid. Bij het uitwerken van de ideeën en het voorbereiden van de vergadering werden de kinderraadsleden geholpen door gemeenteraadsleden, wethouder Marco Oosterwijk (duurzaamheid) en een team ambtenaren.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad is op 14 december 2016 geïnstalleerd en bezig met haar zittingsperiode, die loopt tot aan de zomervakantie. De kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

 

0 reacties

Kindergemeenteraad Krimpen aan den IJssel kiest voor project ‘scholen gaan samen scheiden’
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Op maandag 29 mei, de Dag van de Kindergemeenteraad, heeft de kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel onder leiding van de voorzitter, burgemeester Martijn Vroom, vergaderd over projecten op het gebied van het thema duurzaamheid.

 

Tijdens de vergadering zijn de voorstellen voor drie verschillende projecten behandeld. Dit waren een ‘Elke dop is dop’, ‘Mik je blik’ en ‘Scholen gaan afval scheiden’. Het project ‘Scholen gaan afval scheiden’ is door de kindergemeenteraadsleden gekozen als beste project. De gemeente Krimpen aan den IJssel stelt €2000,- beschikbaar om het project ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. De Dag van de Kindergemeenteraad is georganiseerd door gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met Prodemos.

Project Scholen gaan afval scheiden

Bij de presentatie van het project tijdens de kinderraadsvergadering vertelden de kinderraadsleden hoe ze tot het projectvoorstel zijn gekomen. Bij de stemming werd het project met een meerderheid van stemmen gekozen als beste project voor de kinderen in Krimpen aan den IJssel.

Dag van de Kindergemeenteraad

Tijdens de Dag van de Kindergemeenteraad zijn de kindergemeenteraadsleden aan de slag gegaan met ideeën die door de deelnemende Krimpense scholen zijn bedacht en ingediend. Die ideeën moesten voldoen aan het thema ‘duurzaamheid’ en daarnaast moeten zo veel mogelijk kinderen er plezier van kunnen hebben. Gedurende de dag hebben de kinderen drie van die ideeën uitgewerkt tot uitvoerbare projecten. Vervolgens hebben ze de raadsvergadering voorbereid. Bij het uitwerken van de ideeën en het voorbereiden van de vergadering werden de kinderraadsleden geholpen door gemeenteraadsleden, wethouder Marco Oosterwijk (duurzaamheid) en een team ambtenaren.

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad is op 14 december 2016 geïnstalleerd en bezig met haar zittingsperiode, die loopt tot aan de zomervakantie. De kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door zelf met politiek aan de slag te gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!