Fietsgraveeractie groot succes weekmarkt Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – De fietsgraveeractie op dinsdag 20 juni bij de weekmarkt was een groot succes. Met de actie zijn veertig fietsen voorzien van een rijksregisternummer. De eigenaren ontvingen een fietspas met daarop de gegevens van de fiets genoteerd. Hiermee kunnen eigenaren de politie een duidelijke beschrijving geven mocht hun fiets gestolen worden.

Gestolen fietsen die worden gevonden door de politie, kunnen op basis van het rijksregisternummer worden gekoppeld aan de eigenaar. Tijdens de actie zijn er ook honderdtwintig accu’s van elektrische fietsen gegraveerd.

- Advertisement -

Actie krijgt een vervolg

De actie was zo succesvol dat de gemeente in samenwerking met de politie en Centrum Fietsdiefstal heeft besloten om deze actie te herhalen.

Niet alle fietsen geschikt om te graveren

Fietsen met een aluminium, carbon of titanium frame konden niet gegraveerd worden. Veel van deze – met name nieuwe – fietsen beschikken vaak al over een uniek framenummer.  Als u in het bezit bent van de aankoopnota of het bewijs van eigendom van de fiets, dan staan hierin de unieke kenmerken van je fiets zoals het framenummer, het merk, het type en eventueel het chipnummer. Mocht u geen bewijs van eigendom (meer) hebben, dan kunt u het framenummer van de fiets in de meeste gevallen ook op de fiets zelf terugvinden. Op de website www.centrumfietsdiefstal.nl leest u meer over het framenummer en vindt u per merk de plek waar u het framenummer kunt vinden.

 

Tekst en foto : gemeente Krimpen aan den IJssel

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...