Fietsgraveeractie groot succes weekmarkt Krimpen aan den IJssel

woensdag 21 juni 2017 12:32

Krimpen aan den IJssel – De fietsgraveeractie op dinsdag 20 juni bij de weekmarkt was een groot succes. Met de actie zijn veertig fietsen voorzien van een rijksregisternummer. De eigenaren ontvingen een fietspas met daarop de gegevens van de fiets genoteerd. Hiermee kunnen eigenaren de politie een duidelijke beschrijving geven mocht hun fiets gestolen worden.

Gestolen fietsen die worden gevonden door de politie, kunnen op basis van het rijksregisternummer worden gekoppeld aan de eigenaar. Tijdens de actie zijn er ook honderdtwintig accu’s van elektrische fietsen gegraveerd.

Actie krijgt een vervolg

De actie was zo succesvol dat de gemeente in samenwerking met de politie en Centrum Fietsdiefstal heeft besloten om deze actie te herhalen.

Niet alle fietsen geschikt om te graveren

Fietsen met een aluminium, carbon of titanium frame konden niet gegraveerd worden. Veel van deze – met name nieuwe – fietsen beschikken vaak al over een uniek framenummer.  Als u in het bezit bent van de aankoopnota of het bewijs van eigendom van de fiets, dan staan hierin de unieke kenmerken van je fiets zoals het framenummer, het merk, het type en eventueel het chipnummer. Mocht u geen bewijs van eigendom (meer) hebben, dan kunt u het framenummer van de fiets in de meeste gevallen ook op de fiets zelf terugvinden. Op de website www.centrumfietsdiefstal.nl leest u meer over het framenummer en vindt u per merk de plek waar u het framenummer kunt vinden.

 

Tekst en foto : gemeente Krimpen aan den IJssel

 

 

 

0 reacties

Fietsgraveeractie groot succes weekmarkt Krimpen aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – De fietsgraveeractie op dinsdag 20 juni bij de weekmarkt was een groot succes. Met de actie zijn veertig fietsen voorzien van een rijksregisternummer. De eigenaren ontvingen een fietspas met daarop de gegevens van de fiets genoteerd. Hiermee kunnen eigenaren de politie een duidelijke beschrijving geven mocht hun fiets gestolen worden.

Gestolen fietsen die worden gevonden door de politie, kunnen op basis van het rijksregisternummer worden gekoppeld aan de eigenaar. Tijdens de actie zijn er ook honderdtwintig accu’s van elektrische fietsen gegraveerd.

Actie krijgt een vervolg

De actie was zo succesvol dat de gemeente in samenwerking met de politie en Centrum Fietsdiefstal heeft besloten om deze actie te herhalen.

Niet alle fietsen geschikt om te graveren

Fietsen met een aluminium, carbon of titanium frame konden niet gegraveerd worden. Veel van deze – met name nieuwe – fietsen beschikken vaak al over een uniek framenummer.  Als u in het bezit bent van de aankoopnota of het bewijs van eigendom van de fiets, dan staan hierin de unieke kenmerken van je fiets zoals het framenummer, het merk, het type en eventueel het chipnummer. Mocht u geen bewijs van eigendom (meer) hebben, dan kunt u het framenummer van de fiets in de meeste gevallen ook op de fiets zelf terugvinden. Op de website www.centrumfietsdiefstal.nl leest u meer over het framenummer en vindt u per merk de plek waar u het framenummer kunt vinden.

 

Tekst en foto : gemeente Krimpen aan den IJssel

 

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!