16 jarige verdachte aangehouden na poging straatroof Krimpen aan den IJssel

donderdag 22 juni 2017 20:26

Krimpen aan den IJssel – Op woensdagmiddag 21 juni vond onder de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel een poging tot straatroof plaats. Een verdachte zou hierbij hebben getracht een telefoon uit iemands hand te rukken. Dit was hem gelukkig niet gelukt. De dader fietste hierna samen met een andere jongen weg, het slachtoffer schakelde direct de politie in.

Meerdere collega’s, waaronder een collega gekleed in burger, gingen ter plaatse om te zoeken naar de dader(s). Nabij de IJsseldijk spotte een collega een mogelijke verdachte, inmiddels het bijzijn van andere jongens. De herkenbare eenheden werden bijgesproken waarna de groep werd staande gehouden op de Poldersedijk in Krimpen. De verdachte die wij op het oog hadden dacht hier echter anders over en zette het op een rennen. Na een achtervolging te voet raakte de verdachte uit het zicht nabij dichte bossages waarin hij zich kennelijk had verstopt. Het gebied waarin de verdachte zich bevond was afgezet en dus werd de ondersteuning van een politie hondengeleider gevraagd.

Samen met de hondengeleider en zijn hond werden de bossages afgezocht, maar lang zoeken bleek niet nodig. Bij het harde geblaf van de politiehond kwam de verdachte namelijk al snel tevoorschijn. De verdachte, een 16 jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, werd aangehouden. Tegen de andere jongens kon niets blijken, zij konden na controle hun weg vervolgen.

De zaak werd voor verder onderzoek en verhoor overgedragen aan de collega’s van de opsporing. Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte werd ook de hulpverlening ingeschakeld.

 

0 reacties

16 jarige verdachte aangehouden na poging straatroof Krimpen aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Op woensdagmiddag 21 juni vond onder de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel een poging tot straatroof plaats. Een verdachte zou hierbij hebben getracht een telefoon uit iemands hand te rukken. Dit was hem gelukkig niet gelukt. De dader fietste hierna samen met een andere jongen weg, het slachtoffer schakelde direct de politie in.

Meerdere collega’s, waaronder een collega gekleed in burger, gingen ter plaatse om te zoeken naar de dader(s). Nabij de IJsseldijk spotte een collega een mogelijke verdachte, inmiddels het bijzijn van andere jongens. De herkenbare eenheden werden bijgesproken waarna de groep werd staande gehouden op de Poldersedijk in Krimpen. De verdachte die wij op het oog hadden dacht hier echter anders over en zette het op een rennen. Na een achtervolging te voet raakte de verdachte uit het zicht nabij dichte bossages waarin hij zich kennelijk had verstopt. Het gebied waarin de verdachte zich bevond was afgezet en dus werd de ondersteuning van een politie hondengeleider gevraagd.

Samen met de hondengeleider en zijn hond werden de bossages afgezocht, maar lang zoeken bleek niet nodig. Bij het harde geblaf van de politiehond kwam de verdachte namelijk al snel tevoorschijn. De verdachte, een 16 jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, werd aangehouden. Tegen de andere jongens kon niets blijken, zij konden na controle hun weg vervolgen.

De zaak werd voor verder onderzoek en verhoor overgedragen aan de collega’s van de opsporing. Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte werd ook de hulpverlening ingeschakeld.

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!