16 jarige verdachte aangehouden na poging straatroof Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Op woensdagmiddag 21 juni vond onder de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel een poging tot straatroof plaats. Een verdachte zou hierbij hebben getracht een telefoon uit iemands hand te rukken. Dit was hem gelukkig niet gelukt. De dader fietste hierna samen met een andere jongen weg, het slachtoffer schakelde direct de politie in.

Meerdere collega’s, waaronder een collega gekleed in burger, gingen ter plaatse om te zoeken naar de dader(s). Nabij de IJsseldijk spotte een collega een mogelijke verdachte, inmiddels het bijzijn van andere jongens. De herkenbare eenheden werden bijgesproken waarna de groep werd staande gehouden op de Poldersedijk in Krimpen. De verdachte die wij op het oog hadden dacht hier echter anders over en zette het op een rennen. Na een achtervolging te voet raakte de verdachte uit het zicht nabij dichte bossages waarin hij zich kennelijk had verstopt. Het gebied waarin de verdachte zich bevond was afgezet en dus werd de ondersteuning van een politie hondengeleider gevraagd.

- Advertisement -

Samen met de hondengeleider en zijn hond werden de bossages afgezocht, maar lang zoeken bleek niet nodig. Bij het harde geblaf van de politiehond kwam de verdachte namelijk al snel tevoorschijn. De verdachte, een 16 jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, werd aangehouden. Tegen de andere jongens kon niets blijken, zij konden na controle hun weg vervolgen.

De zaak werd voor verder onderzoek en verhoor overgedragen aan de collega’s van de opsporing. Vanwege de jonge leeftijd van de verdachte werd ook de hulpverlening ingeschakeld.

- Advertisement -

Gerelateerd

Voertuig belandt na aanrijding in het water na aanrijding Rodenrijseweg Berkel en Roderijs

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg in Berkel en Roderijs heeft vrijdagmiddag een ongeval tussen twee voertuigen...

Capelse brandenprikker Jhon B stak uit wraak 360 autobanden lek, dacht zelfs aan het steken van een agent

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk geeist tegen de 34-jarige Capelse bandenprikker...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Verward persoon voor derde keer door arrestatieteam uit woning gehaald Hobbemalaan Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De politie heeft woensdagmiddag voor de derde keer groots moeten inzetten om een...