IJsselgemeenten Capelle aan den IJssel actief tegen jeugdwerkloosheid

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

 

- Advertisement -

Hiervoor ondertekende Eric Faassen, voorzitter bestuur van IJsselgemeenten, een overeenkomst met Edu Peek, Directeur Key Accounts ISS Facility Services, Kyrsa de Bruine, Segment Directeur BS&IT ISS, Marjolein Kurstjens, Demand Manager Facility Management PwC, Anton Eelco Gerritsma, Senior Director Assurance PwC, Mark Brugman, Directeur Bedrijfsvoering BLICK op Onderwijs, Jacqueline Bevaart, Algemeen Directeur CVO Accent, Mira Groeneveld, Directeur Learn2Work.

 

Leren in de praktijk    

In twee jaar lopen de leerlingen uit het Praktijkonderwijs van Accent Praktijkonderwijs en het IJsselcollege drie dagen in de week stage volgens het meester-gezel principe bij ISS Facility Services. Ze leren onder andere de werkzaamheden van de catering, receptie en floorhost. De opleiding vindt plaats in het pand van PwC. De leerlingen krijgen daarnaast les van vakdocenten. Tijdens dit traject krijgen zij de mogelijkheid om de nodige interne trainingen van ISS te volgen en erkende branchecertificaten te behalen.

 

Aanpak Jeugdwerkloosheid

Eric Faassen: “De jongeren krijgen zo een opleiding op maat die écht aansluit bij de werkpraktijk. We verwachten dan ook dat zij, wanneer de opleiding is afgerond, snel aan het werk kunnen gaan. Door als IJsselgemeenten projecten als dit te starten, gaan we de jeugdwerkloosheid preventief te lijf. Ik ben dan ook erg blij met de medewerking van ISS Facility Services en het gastheerschap van PwC voor de komende twee jaar. Wat mij betreft is dit een voorbeeld dat veel navolging verdient bij andere regionale bedrijven en organisaties”

 

Jongerenakkoorden

De TOP Academie is een door Learn2Work ontwikkelde methode om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden. Het is een onderwijs innovatie waarbij jongeren zonder startkwalificatie middels de TOP Academie perspectief op werk geboden wordt. Mira Groeneveld: “We zien dat jongeren het beste tot hun recht komen in de praktijk, daarom is de samenwerking zo belangrijk tussen de scholen hen het bedrijfsleven. De praktijkomgeving is het beste lokaal. Learn2Work jaagt daarbij met behulp een intensieve samenwerking tussen bedrijven en scholen aan en helpen de verschillende partijen om deze samenwerking vorm te geven.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...