IJsselgemeenten Capelle aan den IJssel actief tegen jeugdwerkloosheid

donderdag 22 juni 2017 19:01

Capelle aan den IJssel – Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

 

Hiervoor ondertekende Eric Faassen, voorzitter bestuur van IJsselgemeenten, een overeenkomst met Edu Peek, Directeur Key Accounts ISS Facility Services, Kyrsa de Bruine, Segment Directeur BS&IT ISS, Marjolein Kurstjens, Demand Manager Facility Management PwC, Anton Eelco Gerritsma, Senior Director Assurance PwC, Mark Brugman, Directeur Bedrijfsvoering BLICK op Onderwijs, Jacqueline Bevaart, Algemeen Directeur CVO Accent, Mira Groeneveld, Directeur Learn2Work.

 

Leren in de praktijk    

In twee jaar lopen de leerlingen uit het Praktijkonderwijs van Accent Praktijkonderwijs en het IJsselcollege drie dagen in de week stage volgens het meester-gezel principe bij ISS Facility Services. Ze leren onder andere de werkzaamheden van de catering, receptie en floorhost. De opleiding vindt plaats in het pand van PwC. De leerlingen krijgen daarnaast les van vakdocenten. Tijdens dit traject krijgen zij de mogelijkheid om de nodige interne trainingen van ISS te volgen en erkende branchecertificaten te behalen.

 

Aanpak Jeugdwerkloosheid

Eric Faassen: “De jongeren krijgen zo een opleiding op maat die écht aansluit bij de werkpraktijk. We verwachten dan ook dat zij, wanneer de opleiding is afgerond, snel aan het werk kunnen gaan. Door als IJsselgemeenten projecten als dit te starten, gaan we de jeugdwerkloosheid preventief te lijf. Ik ben dan ook erg blij met de medewerking van ISS Facility Services en het gastheerschap van PwC voor de komende twee jaar. Wat mij betreft is dit een voorbeeld dat veel navolging verdient bij andere regionale bedrijven en organisaties”

 

Jongerenakkoorden

De TOP Academie is een door Learn2Work ontwikkelde methode om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden. Het is een onderwijs innovatie waarbij jongeren zonder startkwalificatie middels de TOP Academie perspectief op werk geboden wordt. Mira Groeneveld: “We zien dat jongeren het beste tot hun recht komen in de praktijk, daarom is de samenwerking zo belangrijk tussen de scholen hen het bedrijfsleven. De praktijkomgeving is het beste lokaal. Learn2Work jaagt daarbij met behulp een intensieve samenwerking tussen bedrijven en scholen aan en helpen de verschillende partijen om deze samenwerking vorm te geven.”

 

0 reacties

IJsselgemeenten Capelle aan den IJssel actief tegen jeugdwerkloosheid
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

 

Hiervoor ondertekende Eric Faassen, voorzitter bestuur van IJsselgemeenten, een overeenkomst met Edu Peek, Directeur Key Accounts ISS Facility Services, Kyrsa de Bruine, Segment Directeur BS&IT ISS, Marjolein Kurstjens, Demand Manager Facility Management PwC, Anton Eelco Gerritsma, Senior Director Assurance PwC, Mark Brugman, Directeur Bedrijfsvoering BLICK op Onderwijs, Jacqueline Bevaart, Algemeen Directeur CVO Accent, Mira Groeneveld, Directeur Learn2Work.

 

Leren in de praktijk    

In twee jaar lopen de leerlingen uit het Praktijkonderwijs van Accent Praktijkonderwijs en het IJsselcollege drie dagen in de week stage volgens het meester-gezel principe bij ISS Facility Services. Ze leren onder andere de werkzaamheden van de catering, receptie en floorhost. De opleiding vindt plaats in het pand van PwC. De leerlingen krijgen daarnaast les van vakdocenten. Tijdens dit traject krijgen zij de mogelijkheid om de nodige interne trainingen van ISS te volgen en erkende branchecertificaten te behalen.

 

Aanpak Jeugdwerkloosheid

Eric Faassen: “De jongeren krijgen zo een opleiding op maat die écht aansluit bij de werkpraktijk. We verwachten dan ook dat zij, wanneer de opleiding is afgerond, snel aan het werk kunnen gaan. Door als IJsselgemeenten projecten als dit te starten, gaan we de jeugdwerkloosheid preventief te lijf. Ik ben dan ook erg blij met de medewerking van ISS Facility Services en het gastheerschap van PwC voor de komende twee jaar. Wat mij betreft is dit een voorbeeld dat veel navolging verdient bij andere regionale bedrijven en organisaties”

 

Jongerenakkoorden

De TOP Academie is een door Learn2Work ontwikkelde methode om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden. Het is een onderwijs innovatie waarbij jongeren zonder startkwalificatie middels de TOP Academie perspectief op werk geboden wordt. Mira Groeneveld: “We zien dat jongeren het beste tot hun recht komen in de praktijk, daarom is de samenwerking zo belangrijk tussen de scholen hen het bedrijfsleven. De praktijkomgeving is het beste lokaal. Learn2Work jaagt daarbij met behulp een intensieve samenwerking tussen bedrijven en scholen aan en helpen de verschillende partijen om deze samenwerking vorm te geven.”

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!