Aanpak geluidshinder Capelle succesvol

maandag 26 juni 2017 19:41

Capelle aan den IJssel – Het aantal inwoners dat gehinderd is door spoor of/en wegverkeer nam de afgelopen jaren flink af. Dit blijkt uit berekeningen van nieuw onderzoek dat vorig jaar is gehouden. Meer dan drieduizend Capellenaren zitten nu in een lager geluidsbelastingklasse, dan vijf jaar geleden. Bij hen ging het geluidsniveau omlaag. Het college nam diverse maatregelen om dit te realiseren. 

 

“We zijn op de goede weg, maar het kan nog beter. De komende jaren werken we hard door om de geluidsoverlast die Capellenaren kunnen ervaren nog verder weg te nemen”, aldus een enthousiaste Josien van Cappelle, wethouder milieu en duurzaamheid.

 

Veel gedaan

De gemeente Capelle inventariseert elke vijf jaar het aantal geluid gehinderde inwoners. Aan de hand van de laatste inventarisatie is in 2013 een actieplan opgesteld met verschillende maatregelen om de geluidsituatie te verbeteren. Zo zijn geluidsschermen langs het spoor in Schollevaar opgesteld, zijn op verschillende plekken snelheidsverlagingen ingevoerd en is geluidsreducerend asfalt neergelegd.

 

Nieuw Actieplan in 2018

Die nieuwe maatregelen worden eind dit jaar in een nieuw Actieplan gezet. Na de volledige inventarisatie van het jaar 2016 worden eerst de belangrijkste knelpunten in beeld gebracht en vervolgens passende maatregelen bedacht om de geluidsituatie nog verder te verbeteren. “Een mooi begin is dat we de snelheid op een aantal wegen in stadscentrum naar 30 kilometer gaan verlagen”, legt Van Cappelle uit.

 

0 reacties

Aanpak geluidshinder Capelle succesvol
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Het aantal inwoners dat gehinderd is door spoor of/en wegverkeer nam de afgelopen jaren flink af. Dit blijkt uit berekeningen van nieuw onderzoek dat vorig jaar is gehouden. Meer dan drieduizend Capellenaren zitten nu in een lager geluidsbelastingklasse, dan vijf jaar geleden. Bij hen ging het geluidsniveau omlaag. Het college nam diverse maatregelen om dit te realiseren. 

 

“We zijn op de goede weg, maar het kan nog beter. De komende jaren werken we hard door om de geluidsoverlast die Capellenaren kunnen ervaren nog verder weg te nemen”, aldus een enthousiaste Josien van Cappelle, wethouder milieu en duurzaamheid.

 

Veel gedaan

De gemeente Capelle inventariseert elke vijf jaar het aantal geluid gehinderde inwoners. Aan de hand van de laatste inventarisatie is in 2013 een actieplan opgesteld met verschillende maatregelen om de geluidsituatie te verbeteren. Zo zijn geluidsschermen langs het spoor in Schollevaar opgesteld, zijn op verschillende plekken snelheidsverlagingen ingevoerd en is geluidsreducerend asfalt neergelegd.

 

Nieuw Actieplan in 2018

Die nieuwe maatregelen worden eind dit jaar in een nieuw Actieplan gezet. Na de volledige inventarisatie van het jaar 2016 worden eerst de belangrijkste knelpunten in beeld gebracht en vervolgens passende maatregelen bedacht om de geluidsituatie nog verder te verbeteren. “Een mooi begin is dat we de snelheid op een aantal wegen in stadscentrum naar 30 kilometer gaan verlagen”, legt Van Cappelle uit.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!