Aanpak geluidshinder Capelle succesvol

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Het aantal inwoners dat gehinderd is door spoor of/en wegverkeer nam de afgelopen jaren flink af. Dit blijkt uit berekeningen van nieuw onderzoek dat vorig jaar is gehouden. Meer dan drieduizend Capellenaren zitten nu in een lager geluidsbelastingklasse, dan vijf jaar geleden. Bij hen ging het geluidsniveau omlaag. Het college nam diverse maatregelen om dit te realiseren. 

 

- Advertisement -

“We zijn op de goede weg, maar het kan nog beter. De komende jaren werken we hard door om de geluidsoverlast die Capellenaren kunnen ervaren nog verder weg te nemen”, aldus een enthousiaste Josien van Cappelle, wethouder milieu en duurzaamheid.

 

Veel gedaan

De gemeente Capelle inventariseert elke vijf jaar het aantal geluid gehinderde inwoners. Aan de hand van de laatste inventarisatie is in 2013 een actieplan opgesteld met verschillende maatregelen om de geluidsituatie te verbeteren. Zo zijn geluidsschermen langs het spoor in Schollevaar opgesteld, zijn op verschillende plekken snelheidsverlagingen ingevoerd en is geluidsreducerend asfalt neergelegd.

 

Nieuw Actieplan in 2018

Die nieuwe maatregelen worden eind dit jaar in een nieuw Actieplan gezet. Na de volledige inventarisatie van het jaar 2016 worden eerst de belangrijkste knelpunten in beeld gebracht en vervolgens passende maatregelen bedacht om de geluidsituatie nog verder te verbeteren. “Een mooi begin is dat we de snelheid op een aantal wegen in stadscentrum naar 30 kilometer gaan verlagen”, legt Van Cappelle uit.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...