PRO 24/7 video : Politie Rotterdam zet taser in tegen “sterke” man

donderdag 29 juni 2017 19:57

In Nederland is er momenteel een proef met het stroomstootwapen, ook wel de taser genoemd. Het type is de Taser X2. Rotterdam is een van de eenheden die deelneemt aan deze proef.

In de regio Rotterdam loopt deze proef bij de collega’s van de hondenbrigade. De taser is inmiddels al meer dan 100 keer ingezet, waarvan er ongeveer 21 keer daadwerkelijk mee geschoten is.

Net zoals in deze video. De collega’s krijgen te maken met een man die geestelijk niet in orde is en per direct terug moet naar de instelling waar hij is ontsnapt. Deze man is hulpbehoevend en daarom maken de collega’s afwegingen om de man met zo min mogelijk geweld onder controle te krijgen om hem vervolgens over te dragen naar de instelling.

De hondenman wordt ter plaatse gevraagd en de taser wordt ingezet. De man is onder controle gebracht en daarna overgebracht naar de instelling waar hij vandaan kwam, hij liep hierbij minimaal letsel op.

Wil je meer weten over het stroomstootwapen van de politie kijk dan op:
https://www.politie.nl/themas/strooms…

Tekst & Foto : Politie Pro 24/7

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

PRO 24/7 video : Politie Rotterdam zet taser in tegen “sterke” man
Schrijver:

 

 

In Nederland is er momenteel een proef met het stroomstootwapen, ook wel de taser genoemd. Het type is de Taser X2. Rotterdam is een van de eenheden die deelneemt aan deze proef.

In de regio Rotterdam loopt deze proef bij de collega’s van de hondenbrigade. De taser is inmiddels al meer dan 100 keer ingezet, waarvan er ongeveer 21 keer daadwerkelijk mee geschoten is.

Net zoals in deze video. De collega’s krijgen te maken met een man die geestelijk niet in orde is en per direct terug moet naar de instelling waar hij is ontsnapt. Deze man is hulpbehoevend en daarom maken de collega’s afwegingen om de man met zo min mogelijk geweld onder controle te krijgen om hem vervolgens over te dragen naar de instelling.

De hondenman wordt ter plaatse gevraagd en de taser wordt ingezet. De man is onder controle gebracht en daarna overgebracht naar de instelling waar hij vandaan kwam, hij liep hierbij minimaal letsel op.

Wil je meer weten over het stroomstootwapen van de politie kijk dan op:
https://www.politie.nl/themas/strooms…

Tekst & Foto : Politie Pro 24/7

 

Terreinwagen belandt in sloot Oude Leedeweg Pijnacker

Terreinwagen belandt in sloot Oude Leedeweg Pijnacker

Pijnacker - Zaterdagavond 8 augustus rond 19.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Oude Leedeweg in Pijnacker. Een Chervolet terreinwagen is van de weg geraakt en in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Twee personen zijn bij het ongeval gewond geraakt en...

Grote brand Domino’s Pizza Het Rond Houten

Grote brand Domino’s Pizza Het Rond Houten

Houten - Zaterdagmiddag 8 augustus rond 14.25 uur was een enorme brand ontstaan bij Domino's Pizza bij het winkelcentrum aan de Het Rond in Houten. De brandweer heeft opgeschaald naar Grip 1, waarna vele wagens konden worden ingezet. De vlammen sloegen uit het pand...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!