Einde van de gele praatpaal langs de snelweg

zaterdag 1 juli 2017 16:35

De ANWB is per vandaag gestopt met de praatpalen langs de snelweg. Na ruim 50 jaar wordt er te weinig van de palen gebruikt gemaakt. De palen konden gebruikt worden door mensen met pech langs de weg. Met 1 druk op de knop had je de ANWB aan de lijn.

Zo nu en dan kwamen er ook 112-meldingen binnen. Dit gebeurd vooral door toeristen of mensen met een lege mobiele telefoon. Echter is het tegenwoordit geen noodzaak meer. Bij ongevallen bellen er omstanders en in geval van pech kun je via de app van bijvoorbeeld Roadguard om pechhulp vragen. Moderne auto’s hebben een systeem aan boord voor pech- en noodgevallen.

In het kader van incident Management haalt Rijkswaterstaat pechgevallen tegenwoordig eerst van de snelweg. Zo kan er veilig aan de wagens worden gesleuteld.

Langs de wegen staan nog 3300 palen. Voorlopig wordt er een hoes overheen getrokken. Hierna worden ze opnieuw gebruikt en worden er bijvoorbeeld watertapkraantjes van gemaakt. Er worden er zo’n 600 beschikbaar gesteld aan het publiek. Je kunt er één aanschaffen voor 299 euro.

Foto : H. Roos Autoberging

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Einde van de gele praatpaal langs de snelweg
Schrijver:

 

 

De ANWB is per vandaag gestopt met de praatpalen langs de snelweg. Na ruim 50 jaar wordt er te weinig van de palen gebruikt gemaakt. De palen konden gebruikt worden door mensen met pech langs de weg. Met 1 druk op de knop had je de ANWB aan de lijn.

Zo nu en dan kwamen er ook 112-meldingen binnen. Dit gebeurd vooral door toeristen of mensen met een lege mobiele telefoon. Echter is het tegenwoordit geen noodzaak meer. Bij ongevallen bellen er omstanders en in geval van pech kun je via de app van bijvoorbeeld Roadguard om pechhulp vragen. Moderne auto’s hebben een systeem aan boord voor pech- en noodgevallen.

In het kader van incident Management haalt Rijkswaterstaat pechgevallen tegenwoordig eerst van de snelweg. Zo kan er veilig aan de wagens worden gesleuteld.

Langs de wegen staan nog 3300 palen. Voorlopig wordt er een hoes overheen getrokken. Hierna worden ze opnieuw gebruikt en worden er bijvoorbeeld watertapkraantjes van gemaakt. Er worden er zo’n 600 beschikbaar gesteld aan het publiek. Je kunt er één aanschaffen voor 299 euro.

Foto : H. Roos Autoberging

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!