Waarschuwingsschoten gelost Rotterdamseweg Ridderkerk na klemrijden overvallers na rip deal in het Belgische De Klinge

Date:

Deel bericht:

Ridderkerk – Agenten hielden vrijdagmiddag op de Rotterdamseweg vier mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij een rip deal in het Belgische dorp De Klinge. De auto waarin ze zaten werd vanaf de grens bij Hazeldonk op afstand gevolgd, ondersteund door een politiehelikopter. De verdachten zijn door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden.

Nederlandse agenten werden door Belgische collega’s om 16:40 uur op de hoogte gebracht van een gewapende overval in De Klinge. Ze reden richting Nederland en bij de grensovergang ter hoogte van Hazeldonk werd de auto door middel van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) herkend. Ondersteund door diverse politie-eenheden en een politiehelikopter werd auto op afstand over de A16 en de A38 gevolgd.

- Advertisement -

In Ridderkerk kregen de voorvluchtige, niks doorhebbende, overvallers de achtervolgende agenten in de gaten en gingen er vandoor. Ze kwamen niet ver en werden klemgereden. Bij de daarop volgende benaderingstechniek gevaarlijke verdachten volgde één van de overvallers de aanwijzingen van de agenten niet direct op. Waarschuwingsschoten waren nodig om hem aan te houden. De vier mannen zijn ingerekend voor de Belgische collega’s.

- Advertisement -

Gerelateerd

Bestuurder van scooter vlucht na aanrijding met fietser

RIDDERKERK - Vrijdagmiddag is op de verbindingsweg in Ridderkerk een man met hoge snelheid van achteren aangereden door...

Minderjarige wordt overmeesterd bij overval tankstation Burgemeester de Zeeuwstraat Ridderkerk

Ridderkerk - Een minderjarige jongen is woensdagavond tijdens een poging van een overval op een tankstation aan de...

Nederlanders komen om na crash met sportvliegtuigje in Kroätie

Een Nederlands sportvliegtuigje uit Rotterdam is zaterdagmiddag op een berg in het bosrijke gebied Mali Maknovnik in Kroätie...

Overvallers zonder buit op de gevlucht geslagen Tarbot Ridderkerk

Ridderkerk - Een aantal personen hebben maandagvond rond 21.45 uur geprobeerd de bewoners van een woning aan het...