Waarschuwingsschoten gelost Rotterdamseweg Ridderkerk na klemrijden overvallers na rip deal in het Belgische De Klinge

Date:

Deel bericht:

Ridderkerk – Agenten hielden vrijdagmiddag op de Rotterdamseweg vier mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij een rip deal in het Belgische dorp De Klinge. De auto waarin ze zaten werd vanaf de grens bij Hazeldonk op afstand gevolgd, ondersteund door een politiehelikopter. De verdachten zijn door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden.

Nederlandse agenten werden door Belgische collega’s om 16:40 uur op de hoogte gebracht van een gewapende overval in De Klinge. Ze reden richting Nederland en bij de grensovergang ter hoogte van Hazeldonk werd de auto door middel van automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) herkend. Ondersteund door diverse politie-eenheden en een politiehelikopter werd auto op afstand over de A16 en de A38 gevolgd.

- Advertisement -

In Ridderkerk kregen de voorvluchtige, niks doorhebbende, overvallers de achtervolgende agenten in de gaten en gingen er vandoor. Ze kwamen niet ver en werden klemgereden. Bij de daarop volgende benaderingstechniek gevaarlijke verdachten volgde één van de overvallers de aanwijzingen van de agenten niet direct op. Waarschuwingsschoten waren nodig om hem aan te houden. De vier mannen zijn ingerekend voor de Belgische collega’s.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Forse schade bij aanrijding Rijnsingel Ridderkerk

Ridderkerk - Op de Rijnsingel in Ridderkerk zijn vrijdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. In één...

Zwaargewonde na ongeluk A15 Ridderkerk, weg nog tot 16.00 dicht

Ridderkerk - Donderdagochtend 28 maart rond 12.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenwagen...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Zwaargewonde na steekpartij Ds. Caspar van Gendtstraat Ridderkerk

Ridderkerk - Bij een steekpartij in de Ds. Caspar van Gendtstraat in Ridderkerk is een persoon ernstig gewond...