Rotterdammer (19) in Spanje aangehouden op verdenking van dode Capellenaar Straatweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 19-jarige Rotterdammer is woensdag door de Spaanse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. De politie arresteerde de verdachte op donderdag 6 juli in Spanje in het onderzoek naar de dood van een 56-jarige Capellenaar. Het slachtoffer werd zaterdag 4 februari voor een café aan de Straatweg mishandeld en overleed aan zijn verwondingen.

Tijdens het onderzoek kreeg het onderzoeksteam het vermoeden dat de voortvluchtige verdachte zich in Spanje bevond. Er werd contact gelegd met de Spaanse autoriteiten, waarna hij kon worden opgespoord en aangehouden. De 19-jarige verdachte zit inmiddels in Rotterdam vast voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Rotterdammer wordt verdacht van doodslag in het onderzoek Straatweg. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij het beschieten van een woonwagen aan het Terbregsehof tijdens Nieuwjaarsnacht. Daarbij raakte een 13-jarige jongen ernstig gewond.

- Advertisement -

Fatale mishandeling Straatweg
De 56-jarige Capellenaar dronk samen met een vriend vrijdagavond 3 februari een drankje in het café aan de Straatweg. Daar vond een ruzie plaats tussen twee andere bezoekers. Het slachtoffer probeerde deze ruzie te sussen. Rond 02.00 uur verlieten het slachtoffer en zijn vriend het café. Daarna werd het slachtoffer voor de deur van het café mishandeld. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd maar medische hulp mocht helaas niet meer baten. Hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

 Start onderzoek
Vanwege de hevigheid van het gebruikte geweld breidde de politie het onderzoeksteam uit tot een team van 20 rechercheurs. Meerdere malen besteedden Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht aan deze zaak. De Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam loofde in deze zaak een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Brand na kleding drogen in sauna Topaasstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Topaasstraat in Rotterdam-Hillegersberg heeft donderdagavond korte tijd een brandje gewoed. De...

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...